RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Woning beschoten in Mijdrecht

1/2
MIJDRECHT - Omwonenden van de Kerspelstraat in Mijdrecht worden zondag 7 april even na 23:00 uur opgeschrikt door een aantal harde knallen. Er is door onbekenden met een vuurwapen geschoten op een woning.

AVONDJE WEG

De bewoners van het huis dat wordt beschoten, zijn op dat moment niet thuis. Zodra zij die nacht aankomen, zien ze gaten in het raam en glasscherven op de vloer van de woonkamer liggen. In eerste instantie denken ze dat er met een luchtbuks is geschoten. Omdat ze de volgende ochtend vroeg aan het werk moeten, besluiten ze de politie nog niet te bellen. Ze ruimen de rommel op en plakken het raam af.

BUREN

Eťn van de buren die die zondagavond knallen heeft gehoord, ziet maandagochtend dat de ruit van ťťn van de woningen in de straat is afgeplakt. Dit in combinatie met de knallen doet hem vermoeden dat die woning mogelijk beschoten is. Hij belt de politie, die poolshoogte komt nemen.

VUURWAPEN

De recherche stelt een onderzoek in en concludeert dat de gaten in het raam kogelinslagen zijn. Niet van een luchtbuks, maar van een vuurwapen.

TIPS

De bewoners van de woning wonen er pas enkele maanden en verklaren geen idee te hebben waarom hun woning is beschoten. De politie spreekt dan ook graag met getuigen of mensen die weten wie er achter de beschieting zit of zitten. Dat kan via de tiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 1 mei 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht,Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld