RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gewapende overval juwelier Kesteren

1/4
KESTEREN - Juwelier Gelderman aan de Hoofdstraat in Kesteren is donderdag 18 april overvallen door drie mannen. En werd tijdens zijn vlucht overmeesterd. De politie is nog op zoek naar z'n twee kompanen.

WAPEN

De juwelier is die donderdagavond aan het werk in zijn zaak. Kort voor 10.00 uur komt een man met een bivakmuts en wapen binnenlopen. De overvaller bedreigt hem. De juwelier heeft het idee dat het om een jonge jongen gaat en dat zijn wapen nep is. Er ontstaat een worsteling tussen de juwelier en de overvaller.

GROEP

Tijdens de worsteling ziet de juwelier dat er nog twee overvallers in zijn zaak zijn. Ze slaan de vitrines in en pakken voor tienduizenden euro's aan sieraden. Een buurtgenoot komt op dat moment de winkel binnen en schiet de juwelier te hulp. Daarop gaan de drie overvallers er vandoor.

AANHOUDING

De drie springen op een donkere motorscooter en rijden weg. Een man die op dat moment uit een winkel komt lopen, ziet de overvallers al slingerend zijn kant op rijden en met de scooter vallen. De voorste twee springen er meteen weer op. De ander blijft achter. De getuige bedenkt zich geen moment en werkt hem tegen de grond. Agenten houden de overvaller even later aan. Het blijkt een 16-jarige jongen uit Veenendaal te zijn. De andere twee overvallers zetten hun vlucht voort en verdwijnen over de Nedereindsestraat in de richting van Lienden.

GEWOND

Als de overvallers weg zijn, merkt de juwelier dat hij een hoofdwond heeft, die hevig bloedt. Er komt een ambulance ter plaatse, maar hij hoeft niet mee naar het ziekenhuis. Zijn hoofdwond wordt gehecht bij de huisarts.

VLUCHTROUTE

De vermoedelijke vluchtroute is vanaf de Hoofdstraat, de Nedereindsestraat op, tot onder de Provincialeweg N233 (Cuneraweg) door, direct daarna linksaf een voetpad op dat evenwijdig loopt aan de Provincialeweg N233(Cuneraweg). Daar laten ze hun scooter achter in de bosjes. Hoe ze verder zijn gevlucht is onbekend. Mogelijk dat zij in de buurt van de daar gelegen doorgang in het geluidsscherm van de N233 een vervoersmiddel hadden klaargezet om verder te vluchten, maar zij kunnen ook op een andere manier gevlucht zijn.

 De vluchtscooter van de daders werd aangetroffen in de bosjes naast de Cuneraweg. De vluchtscooter van de daders werd aangetroffen in de bosjes naast de Cuneraweg. | Foto: Google Maps

SIGNALEMENTEN

Verdachte 1, de overvaller die de juwelier met een vuurwapen bedreigde
- lichtgetinte huidskleur
- 1.75m en een tenger/normaal postuur
- donkere bivakmuts
- zwarte jas
- zwarte spijkerbroek
- hij sprak onverstaanbaar Nederlands

Verdachte 2 + 3, de overvallers die de vitrines insloegen en de sieraden eruit haalden
- lichtgetinte huidskleur
- 1.85m, normaal postuur
- donkere bivakmutsen
- donkere kleding

Omdat de aangehouden overvaller uit Veenendaal komt en er overeenkomsten lijken te zijn met enkele overvallen en berovingen in Veenendaal in de voorgaande weken houdt de recherche er rekening mee dat de twee nog gezochte overvallers uit Veenendaal of omgeving komen.

 De overvallers maakten gebruik van een motorscooter van het merk Piaggio. De overvallers maakten gebruik van een motorscooter van het merk Piaggio. | Foto: Politie

TIPS

Heeft u iets gezien van de overval of heeft u iets verdachts gezien in de dagen voorafgaand aan de overval? Bijvoorbeeld op de plek langs de Provincialeweg waar hun vluchtscooter mogelijk is aangetroffen, twijfel niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070. Blijft u liever anoniem: bel dan naar 0800 -7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 8 mei 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld