RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bewakingsbeeld van gezochte automobilist Kanaleneiland

1/2
UTRECHT - Begin januari is een vrouw aangereden in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Ze brak daarbij haar enkel. De bestuurder van de auto wilde er per se geen politie en ambulance bij. De politie heeft nu bewakingsbeeld vrijgegeven.

LIVINGSTONELAAN

Donderdag 10 januari steekt de 52-jarige vrouw de Livingstonelaan over, ter hoogte van de Fernandezlaan. Het is even na 18.00 uur en donker. Een automobilist die van de Livingstonelaan afslaat naar de Fernandezlaan rijdt haar aan. De vrouw komt hard op het wegdek terecht en breekt onder meer haar enkel.

HULPDIENSTEN

De automobilist stapt uit en zegt meteen dat hij niet wil dat de politie en ambulance worden gebeld, zonder uit te leggen waarom niet. Op een niet al te vriendelijke toon biedt hij aan haar naar het ziekenhuis te brengen en duwt haar in de auto. Tijdens de rit belt hij een vriend, in het Arabisch. De vrouw weet niet wat er gezegd wordt en vindt het beangstigend.

LEIDSCHERIJN

Ze blijken naar het Sint Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn te rijden. Hij stopt niet bij de ingang maar een stukje verderop. Met haar gebroken enkel moet ze een eind lopen. Dan komt de vriend van de bestuurder eraan met een rolstoel en brengt haar naar de eerste hulp. Dan verdwijnen de twee.

ENKELBREUK

In het ziekenhuis blijkt dat ze een gecompliceerde enkelbreuk heeft en een grote bloeduitstorting. Volgens de artsen was de breuk veel minder erg geweest als ze met een ambulance was gebracht.

STRAFBAAR

De bestuurder heeft niet zijn naam en adres bij het slachtoffer achtergelaten en dat is strafbaar. Ze meent zich te herinneren dat hij gezegd heeft dat hij op de Stanleylaan in Utrecht woont.

SIGNALEMENT

- lichtgetinte huidskleur
- ongeveer 20 jaar
- kort, zwart haar
- witte jas


BEWAKINGSBEELD

Op bewakingsbeeld is te zien dat de bestuurder in een lichtgrijze auto rijdt. Hij haalt twee auto's in die stilstaan bij een verkeerslicht. Dan rijdt hij door rood, rechtsaf de Vasco da Gamalaan op. Dan gaat 'ie linksaf de Livingstonelaan op, rechtsaf de Fernandezlaan op en dan rijdt hij de vrouw aan.

GETUIGEN

Meteen na de aanrijding komt er een tegenligger aan die stopt en uitstapt. Deze bestuurder wil de politie graag spreken als getuige. Dan stapt op de parkeerplaats een bestuurder uit zijn auto en loopt richting de plek van de aanrijding. Die moet ook gezien hebben wat er gebeurd is. Dan rijdt er nog een derde getuige voorbij. Deze mensen worden opgeroepen zich bij de politie te melden.

TIPS

Heeft u tips die kunnen helpen de bestuurder te vinden? Was u bijvoorbeeld getuige van de aanrijding, twijfel dan niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

fragment uitzending


Uitzending 5 juni & 8 mei 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld