RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Automobilist gezocht voor aanrijding

1/2
UTRECHT - Een vrouw is begin januari aangereden door een auto in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Ze brak daarbij haar enkel. De bestuurder wilde er per se geen politie en ambulance bij.

LIVINGSTONELAAN

Donderdag 10 januari steekt de 52-jarige vrouw de Livingstonelaan over, ter hoogte van de Fernandezlaan. Het is even na 18.00 uur en donker. Een automobilist die van de Livingstonelaan afslaat naar de Fernandezlaan rijdt haar aan. De vrouw komt hard op het wegdek terecht en breekt onder meer haar enkel.

HULPDIENSTEN

De automobilist stapt uit en zegt meteen dat hij niet wil dat de politie en ambulance worden gebeld, zonder uit te leggen waarom niet. Op een niet al te vriendelijke toon biedt hij aan haar naar het ziekenhuis te brengen en duwt haar in de auto. Tijdens de rit belt hij een vriend, in het Arabisch. De vrouw weet niet wat er gezegd wordt en vindt het beangstigend.

LEIDSCHERIJN

Ze blijken naar het Sint Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn te rijden. Hij stopt niet bij de ingang maar een stukje verderop. Met haar gebroken enkel moet ze een eind lopen. Dan komt de vriend van de bestuurder eraan met een rolstoel en brengt haar naar de eerste hulp. Dan verdwijnen de twee.

ENKELBREUK

In het ziekenhuis blijkt dat ze een gecompliceerde enkelbreuk heeft en een grote bloeduitstorting. Volgens de artsen was de breuk veel minder erg geweest als ze met een ambulance was gebracht.

STRAFBAAR

De bestuurder heeft niet zijn naam en adres bij het slachtoffer achtergelaten en dat is strafbaar. Ze meent zich te herinneren dat hij gezegd heeft dat hij op de Stanleylaan in Utrecht woont.

SIGNALEMENT

- lichtgetinte huidskleur
- ongeveer 20 jaar
- kort, zwart haar
- witte jas
Vermoedelijk reed hij in een donkere Volkswagen Polo of een vergelijkbare auto.

TIPS

Heeft u tips die kunnen helpen de bestuurder te vinden? Was u bijvoorbeeld getuige van de aanrijding, twijfel dan niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 8 mei 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld