RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gewelddadige straatroof in IJsselstein

1/3
IJSSELSTEIN - Een man wordt tijdens het wandelen plotseling aangevallen door een jongen die geld eist. De man wordt flink mishandeld, maar geeft geen geld.

Het 71-jarige slachtoffer uit IJsselstein loopt maandagochtend 1 april langs de Hollandsche IJssel ter hoogte van de hockeyvelden. Het is dan ongeveer 08.30 uur. Plotseling wordt hij van achteren beetgepakt. Het is een jongen van ongeveer 16 jaar die geld eist.

WORSTELING

Er ontstaat een worsteling op de grond. Het slachtoffer krijgt rake klappen en stompen in zijn gezicht. De dader komt overeind en blijft slaan en schoppen, terwijl de man nog op de grond ligt. De straatrover blijft geld eisen, maar het slachtoffer geeft niet toe. Dan geeft de straatrover het op en rent weg.

 Het slachtoffer raakte gewond in zijn gezicht. Het slachtoffer raakte gewond in zijn gezicht. | Foto: Politie Midden-Nederland

ZIEKENHUIS

Het ontdane slachtoffer belt 112, maar als agenten ter plaatse komen, is de dader al gevlogen. De man wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar hij wordt behandeld aan de wonden in zijn gezicht.

SIGNALEMENT

- lichtgetinte jongen
- slank tot normaal postuur
- ongeveer 1.75m
- vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst
- ongeveer 16 jaar
- zwarte bivakmuts
Het slachtoffer kon zich de kleding van de dader niet herinneren.

TIPS

Was u getuige van deze straatroof? Of weet u wie de dader is? Bel met al uw informatie naar de tiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld MisdaadAnoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 15 mei 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht,Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld