RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Zakkenroller in Amersfoort

1/2
AMERSFOORT - Een man kijkt de pincode af van een 72-jarige dame op station Amersfoort. Hij rolt haar portemonnee en pint met de pas veel geld. De man is te zien op bewakingsbeeld.

OP STAP

Het slachtoffer wil donderdag 21 maart met haar zussen naar Amsterdam, maar ze moet nog wat saldo bijladen op haar OV-chipkaart. Ze pint het bedrag en stopt haar pas en OV-chipkaart weer in haar portemonnee.

TREIN

Dan stappen de dames in de trein. Het is dan ongeveer 09.55 uur. Als de vrouw wat uit haar tas wil pakken, ziet ze tot haar schrik dat haar portemonnee weg is. Ze beseft dat dit net op het station moet zijn gebeurd en de dames stappen snel weer uit.

INFORMATIEBALIE

De vrouw gaat naar de informatiebalie op het station, maar daar ligt hij niet. Ze vermoedt dat hij is gestolen en besluit daarom haar bankpas te laten blokkeren. Dat is helaas te laat: er blijkt nog geen vijf minuten eerder een bedrag van 1250 euro opgenomen te zijn. De vrouw beseft dat de dader haar pincode heeft afgekeken toen zij haar OV-chipkaart oplaadde en vervolgens haar portemonnee uit haar tas heeft gehaald.

TIPS

Herkent u deze zakkenroller? Bel uw tip dan snel door. Dat kan via de tiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 22 mei 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTVUtrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.




Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.




Overzicht Bureau Hengeveld