RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Brandstichting in gemeentehuis Woudenberg

1/3
WOUDENBERG - Vrijdagavond 10 mei hoort een man uit Woudenberg rond 23.30 uur een harde klap komend uit de richting van het gemeentehuis en kort daarna glasgerinkel. Hij vertrouwt het niet en gaat kijken.

GROTE BRAND

Hij ziet dat er brand woedt in het gemeentehuis, waarbij de vlammen meters hoog oplaaien. Hij belt 112 en de brandweer. Die heeft de brand gelukkig snel onder controle. Na onderzoek blijkt dat het gaat om brandstichting.

SCHADE

Het kantoorgedeelte op de begane grond is het meest beschadigd. Verder heeft het gehele gebouw rookschade opgelopen.

 Het kantoor op de begane grond raakte flink beschadigd door de brand. Het kantoor op de begane grond raakte flink beschadigd door de brand. | Foto: Politie Midden-Nederland

DADER

De getuige heeft iemand op een scooter zien wegrijden bij de achterkant van het gemeentehuis, over de Parklaan in de richting van de Schans. Vermoedelijk zat daar alleen de bestuurder op, maar dat is niet helemaal zeker. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van deze brandstichting, maar ook naar mensen die de brandstichter, in zijn eentje of met een medeverdachte, heeft zien vluchten op de scooter.


TIPS

Weet u wie vrijdagavond 10 mei brand heeft gesticht in het gemeentehuis in Woudenberg of wat de aanleiding is voor deze brandstichting? Bel uw tip dan snel door! Dat kan via de tiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 22 mei 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTVUtrecht,Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld