RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Automobilist rijdt door na aanrijding en laat vrouw gewond achter

1/4
UTRECHT - Een 33-jarige vrouw uit Utrecht raakt zwaargewond als ze wordt aangereden op de Thomas à Kempisweg in Utrecht. De bestuurder die het ongeluk veroorzaakte, bekommert zich geen moment om haar. Hij belt een vriend, die hem even later ophaalt en laat het slachtoffer zwaargewond achter.

De aanrijding vindt plaats op vrijdagavond 21 december rond 23.50 uur. De vrouw rijdt op het Thomas à Kempisplantsoen en wil bij het verkeerslicht linksaf slaan naar de Cartesiusweg. Ze rijdt door als het licht op groen springt. Op dat moment komt van links een donkere Volkswagen Golf die door rood rijdt en haar vol raakt.


TOLLEN

De Skoda van de vrouw tolt 360 graden en komt tot stilstand tegen een paal van een verkeerslicht. De Volkswagen Golf schiet de middenberm over en komt op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer tot stilstand.


 De blauwe Skoda van het slachtoffer tolt 360 graden en komt dan tot stilstand. De blauwe Skoda van het slachtoffer tolt 360 graden en komt dan tot stilstand. | Foto: Politie Midden-Nederland

UITSTAPPEN

Een getuige ziet dat er vijf personen uit de auto stappen; drie mannen en twee vrouwen. De vrouwen gaan er meteen vandoor. Zij rennen de Cremerstraat in. De bestuurder van de Golf pakt zijn telefoon en belt iemand. Even later komt een zwarte Volkswagen aanrijden. De drie mannen stappen in en rijden weg in de richting van de Amsterdamsestraatweg.

SLACHTOFFER

De vrouw heeft na de klap veel pijn in haar nek. Een getuige belt 112 en politie en een ambulance komen ter plaatse. In het ziekenhuis blijkt dat de vrouw een gebroken nekwervel heeft.

ROEKELOOS

De bestuurder van de donkere Volkswagen blijkt voor de aanrijding betrokken te zijn geweest bij een ander verkeersincident. Zo'n 100 meter voor de kruising reed hij al een andere automobiliste aan. Ter hoogte van het BP-tankstation aan de Cartesiusweg tikte hij de auto van een vrouw aan. Het viel haar op dat hij hard reed en slingerde. Ze verwachtte dat hij zou stoppen bij het verkeerslicht om de schade af te handelen. Maar in plaats daarvan zag ze dat hij met hoge snelheid door rood reed en op de Skoda van het slachtoffer knalde.

DNA

Bij onderzoek van de Volkswagen Golf waar de gezochte bestuurder in reed, zijn DNA-sporen aangetroffen op de bestuurdersairbag. Helaas levert dit DNA geen hit op in de DNA-databank.

SIGNALEMENT

De politie heeft de hulp van het publiek nodig om de bestuurder te vinden. Dit is zijn signalement:
- lichtgetinte huidskleur (hij is vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst)
- 25 - 30 jaar
- stevig/dik postuur
- kalend/heel kort haar
- donkere kleding


 De Volkswagen waar de gezochte bestuurder in reed, bleek te zijn gestolen. De Volkswagen waar de gezochte bestuurder in reed, bleek te zijn gestolen. | Foto: Politie Midden-Nederland

GESTOLEN

De Volkswagen Golf waar de gezochte bestuurder in reed, bleek te zijn gestolen. De 74-jarige eigenaar deed aangifte en meldde dat de auto die vrijdagmiddag of -avond was gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Marco Pololaan in Utrecht.


OPROEP

De politie roept de bestuurder en zijn passagiers op om zich alsnog te melden bij de politie. Hopelijk beseffen ze dat vluchten een verkeerde keus was (mogelijk ingegeven door stress door de klap) en daar nu spijt van hebben.

TIPS

Verder hoopt de politie op tips van mensen die denken te weten wie er die vrijdagavond in de donkere Volkswagen Golf hebben gezeten. Alle tips zijn welkom bij de opsporingstiplijn: 0800 - 6070. Blijft u liever anoniem: bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 22 mei 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTVUtrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld