RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Agressieve Mediamarkt-dief sloeg al eerder toe


NIEUWEGEIN - UPDATE 28 NOVEMBER 2019: Op basis van tips heeft de politie de identiteit van de verdachte vast kunnen stellen. De politie hoopt hem binnenkort aan te kunnen houden. In het belang van het onderzoek kan er nog niks gezegd worden over zijn leeftijd en woonplaats.

STEEKWAPEN

Donderdag 28 maart probeert de winkeldief bij de Mediamarkt in winkelcentrum City Plaza in Nieuwegein een laptop te stelen. Het lijkt te lukken, maar een beveiliger rent achter hem aan. Ze rennen het hele winkelcentrum door. Bij de tramhalte Stadscentrum roept de beveiliger dat hij moet blijven staan. Daarop trekt de dief een steekwapen. Hij bedreigt de beveiliger en weet te ontkomen. De doos met de laptop valt op de grond en blijft achter.

BAARD

Na de uitzending van Bureau Hengeveld van woensdag 12 juni wordt duidelijk dat de man vorig jaar ook al heeft toegeslagen. Op 3 november 2018, in dezelfde winkel. Twee verschillen: toen had hij een baard en lukte de diefstal wél. Op bewakingsbeeld is te zien hoe hij de winkel inloopt, een laptop pakt en ervandoor gaat.

Uitzending 29 mei & 12 juni 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld