RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Brute ramkraak op juwelier in Amersfoort

1/8
VATHORST - Omwonenden van winkelcentrum Vathorst schrikken eind maart 's nachts wakker. Oorzaak is een ramkraak bij juwelier Baronyan Jewels.

PEUGEOT

In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 maart wordt rond 04:20 uur een zwarte Peugeot de winkel aan de Cruquius in de Amersfoortse wijk Vathorst ingereden. De pui ligt aan diggelen en vier mannen rennen de winkel in.

 De ravage in de winkel was groot De ravage in de winkel was groot | Foto: Politie Midden-Nederland

RAVAGE

Ze doen er alles aan om in korte tijd zoveel mogelijk diamanten en gouden sieraden te stelen. In een paar minuten richten ze een enorme ravage aan in de winkel. Een omwonende ziet alles gebeuren en belt de politie. De ramkraak is ook gefilmd, door bewakingscamera's van de juwelier.

 De zwarte Peugeot reed achteruit de pui in De zwarte Peugeot reed achteruit de pui in | Foto: Politie Midden-Nederland

VLUCHTSCOOTERS

Buiten staan twee scooters waar ze opspringen en weg zijn ze. Volgens getuigen gaan ze ervandoor over de Vissering in de richting van de Leemans. Dan gaan ze rechtsaf de Leemans op, linksaf het fietspad van de Beijerinck op, rechtsaf bij de Ameliapolder en daarna linksaf de Henricapolder op.

GETUIGE

De politie is nog steeds op zoek naar een fietser die vlak vˇˇr de overval, rond 04.15 uur, langs de juwelier rijdt. Hij is te zien op bewakingsbeelden, helaas niet heel goed. Graag komt de politie met hem in contact.

 De gebruikte Peugeot, gestolen op de Purmer De gebruikte Peugeot, gestolen op de Purmer | Foto: Politie Midden-Nederland

GESTOLEN VOERTUIGEN

De voertuigen die de daders gebruikten waren allemaal gestolen in de wijk Vathorst. De zwarte Peugeot is gestolen na een woninginbraak op de Purmer, dat gebeurde tussen donderdagavond 28 en vrijdagochtend 29 februari.

 Piaggio Zipp, gestolen op de Darthuizerberg Piaggio Zipp, gestolen op de Darthuizerberg | Foto: Politie Midden-Nederland

De witte Piaggio Zipp blijkt te zijn gestolen vanaf de Darthuizerberg, dat is gebeurd tussen donderdagavond 28 en vrijdagavond 29 maart.

 Piaggio Fly C44, gestolen op de Laning Piaggio Fly C44, gestolen op de Laning | Foto: Politie Midden-Nederland

De grijze Piaggio Fly C44 is op de Laning gestolen. Dat was tussen vrijdagavond 29 maart 22:00 uur en zaterdag 30 maart rond 01:30 uur, dus maar enkele uren voor de ramkraak.

 Ramkraak, diefstal gebruikte voertuigen, allemaal in Vathorst Ramkraak, diefstal gebruikte voertuigen, allemaal in Vathorst | Foto: RTV Utrecht/Google Maps

UIT DE WIJK

Omdat alle plekken dichtbij elkaar liggen; de ramkraak en de plekken waar de auto en scooters gestolen en weer gevonden zijn, houdt de recherche er serieus rekening mee dat de vier ramkrakers uit de wijk Vathorst komen.

TIPS

Heeft u een idee wie de mannen zijn die eind maart toesloegen bij juwelier Baronyan Jewels in Amersfoort? Was u getuige of heeft u informatie over de gestolen auto of scooters? Twijfel niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070. Blijft u liever anoniem: bel dan naar 0800 - 7000.

fragment uitzending


Uitzending 5 juni & 7 augustus 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld