RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Inbrekers stelen antieke pendules en dure horloges in Oud-Zuilen

1/8
OUD-ZUILEN - Als drie inbrekers betrapt worden, roepen ze 'Kurwa kurwa'. Een niet al te fraai Pools scheldwoord. Toch lukt het ze om ervandoor te gaan met een aantal antieke pendules en dure horloges ter waarde van tienduizenden euro's.

De inbraak vindt plaats in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 april in Oud-Zuilen, een dorp tussen Utrecht en Maarssen.

LOGÉ

De bewoners waren op dat moment een dagje weg. Een logé, een man van in de 60, paste op het huis en lag die nacht te slapen op de tweede verdieping. Hij wordt wakker van de inbrekers. Als hij gaat kijken waar het geluid vandaan komt, loopt hij drie in het donker geklede mannen tegen het lijf.

POOLS

De inbrekers schrikken ook van de logé roepen dan een aantal Poolse scheldwoorden. Dat duidt erop dat de mannen waarschijnlijk van Poolse afkomst zijn.

POLITIE

De logé vlucht zijn slaapkamer in en belt 112. De inbrekers barricaderen de deur van de slaapkamer. Als de agenten aankomen, zijn de inbrekers verdwenen. Een speurhond volgt hun spoor tot aan de Groeneweg. De politie vermoedt dat de daders daar in een voertuig gestapt zijn.

PENDULES

De buit van de inbrekers bestaat uit eenaantal antieke pendules.

 Een pendule met een man en een ton, waar het uurwerk in zit, en een gouden palmboom met zwarte bladeren. Een pendule met een man en een ton, waar het uurwerk in zit, en een gouden palmboom met zwarte bladeren. | Foto: Politie Midden-Nederland Een pendule met een man en een ton, een gouden palmboom en deze heeft dan gouden bladeren. Dit exemplaar is beschadigd tijdens de inbraak, in de tuin vonden de bewoners nog de gouden bladeren van de palmboom. Een pendule met een man en een ton, een gouden palmboom en deze heeft dan gouden bladeren. Dit exemplaar is beschadigd tijdens de inbraak, in de tuin vonden de bewoners nog de gouden bladeren van de palmboom. | Foto: Politie Midden-Nederland Een met een vrouwenfiguur en vis en golvend water. Van deze pendule is het hoofdje van de vrouw in de tuin achtergebleven. Een met een vrouwenfiguur en vis en golvend water. Van deze pendule is het hoofdje van de vrouw in de tuin achtergebleven. | Foto: Politie Midden-Nederland Een pendule met man en een hutkoffer, waar het uurwerk in zit. Een pendule met man en een hutkoffer, waar het uurwerk in zit. | Foto: Politie Midden-NederlandHORLOGES

Ook nemen ze een aantal dure horloges mee. De totale waarde van de buit looptin de tienduizenden euro's.

 Links een horloge van het merk Breguet, rechts één van Patek Phillippe&Co Links een horloge van het merk Breguet, rechts één van Patek Phillippe&Co | Foto: Politie Midden-Nederland Rolex Milgauss Rolex Milgauss | Foto: Politie Midden-NederlandFragment uitzending Bureau Hengeveld.


TIPS

De politie hoopt dat er kijkers zijn die weten ofde getoonde horloges en pendules na 20 april ergens te koop zijn aangeboden. Ofmisschien zijn er wel mensen die weten waar de spullen nu zijn. Weet u wie erachter de inbraak zitten? Ook dan hoort de politie graag van u. U kunt bellenmet de tiplijn: 0800 - 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld.


Uitzending 12 juni 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht,Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld