RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Hockeytassen gezocht in moordzaak Miranda Zitman

1/3
SOEST - Eind april kwam er duidelijkheid over het lot van de vermiste Miranda Zitman uit Soest. De 52-jarige kapster blijkt op een gruwelijke wijze te zijn vermoord. Haar echtgenoot zit vast als verdachte. De politie is nu op zoek naar twee hockeytassen waar stoffelijke resten van haar in zouden zitten.

Miranda Zitman werd sinds 21 januari vermist. Eind april meldde haar 56-jarige partner zich bij de politie en legde een verklaring af over zijn rol bij de verdwijning van zijn vrouw. Hij is direct aangehouden en zit nog steeds vast.

KOFFER

In januari werd in Amsterdam een koffer met een vrouwenromp gevonden bij de Zuider IJdijk. Na de verklaring van de partner van Miranda Zitman is DNA-onderzoek gedaan. Daaruit blijkt dat de romp uit de koffer van Miranda is. De forensische recherche onderzoekt de woning in Soest en vindt andere stoffelijke resten in de tuin.

HOCKEYTASSEN

Tijdens het onderzoek is gebleken dat de verdachte twee opvallende hockeytassen van het merk Osaka met stoffelijke resten van het slachtoffer in het water van het Amsterdam-Rijnkanaal heeft achtergelaten in de omgeving van de Zuider IJdijk. De politie is op zoek gegaan naar de tassen, maar ondanks een zoekactie van twee dagen zijn de tassen niet gevonden.

 Hockeytassen van het merk Osaka. Hockeytassen van het merk Osaka. | Foto: Politie Midden-Nederland

Misschien zijn ze verder meegevoerd door de stroming. De politie hoort graag van mensen als ze de tassen hebben gezien ergens in het water of langs de oever. Mocht u de tassen zien: raakt ze niet aan en bel de politie.


TIPS

Bel met al uw tips naar de tiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld.


Uitzending 19 juni 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld