RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vluchtende winkeldief verwondt man

UTRECHT - UPDATE 4 OKTOBER: De politie heeft de verdachte die het slachtoffer van de trap duwde in Frankrijk aangehouden. Het gaat om een 35-jarige man die in het buitenland woont.

UPDATE 19 JULI: De identiteit van de winkeldief die tijdens zijn vlucht een man van de trap duwde is bekend. De recherche hoopt hem binnenkort aan te houden. Eerder deze week werd bekend dat de medeverdachte is aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Utrecht. De medeverdachte was samen met de winkeldief in de Etos waar hij een aantal potjes gezichtscreme stal.

De verdachte in deze zaak wordt gezocht voor twee misdrijven; winkeldiefstal en mishandeling. Eerst steelt hij bij de Etos een potje crème en vervolgens duwt hij tijdens het vluchten een man van een betonnen trap waardoor die ernstig gewond raakt.

ETOS

Het verhaal begint op zondag 12 mei rond 19.15 uur bij de Etos op het Centraal Station in Utrecht. Daar steelt hij samen met een andere man twee potjes damescrème. De man vlucht naar één van de perrons. Als hij de trap afrent, botst hij hard tegen een man die ook de trap afloopt. Deze man valt hard van betonnen trap en blijft bewusteloos en hevig bloedend op de grond liggen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de vluchtende winkeldief een trein inrent en op station Gouda weer uitstapt.


TIPS

Herkent u de man? Geef het door. En natuurlijk wil de politie ook weten wie de man is die bij hem was toen hij de damescrèmes stal in de Etos. Bel met uw tips naar de tiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 19 juni 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld