RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Slachtoffers van agressieve racefietser gezocht

1/2
ZEIST - Eind vorige maand kon de politie een 29-jarige racefietser uit Leersum aanhouden die een man op een elektrische fiets had uitgescholden enaangereden. Deze e-bike hater heeft waarschijnlijk meer slachtoffers op zijn geweten.

INHALEN

Dinsdagochtend 21 mei rond 08.30 uur fietst een man uit Driebergen op zijn elektrische fiets met een snelheid van ongeveer 25 km/u over de Arnhemse Bovenweg richting Zeist. Hij haalt een man op een racefiets in. Dat bevalt hem kennelijk niet, want hij scheldt de man op de elektrische fiets uit.

AANRIJDEN

De racefietser gaat voor de man rijden en maakt het de elektrische fietser onmogelijk om hem in te halen. Een stukje verderop, ter hoogte van tuincentrum Van Ee, lukt dat wel. Dan wordt de racefietser agressief en rijdt de man opzettelijk aan. Terwijl het slachtoffer gewond op de grond ligt, gaat de racefietser ervandoor.

VERWONDINGEN

Het slachtoffer houdt er een gebroken schouder, flink wat kneuzingen en schaafwonden aan over.


SLACHTOFFERS

Uit onderzoek blijkt dat de man zeker nog drie andere mensen heeft belaagd en zelfs aangereden. Deze slachtoffers verklaarden dat de man op een gewone herenfiets reed en niet op een racefiets.


ROUTE

De politie wil in contact komen met nog meer mensen die slachtoffer zijn van deze agressieve fietser. Dat kan zijn gebeurd op de fietsroute tussen Leersum en Zeist. Deze mensen kunnen contact opnemen met de politie door te bellen met de tiplijn: 0800 - 6070.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 26 juni 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht,Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld