RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Ambulance bekogeld in Huis ter Heide

1/3
HUIS TER HEIDE - Als twee ambulancemedewerkers in hun ambulance terugrijden naar hun post in Zeist, worden ze door onbekenden bekogeld met stenen. De politie is op zoek naar getuigen die de stenengooiers hebben gezien.


DOLDERSWEG

De bekogeling vond plaats net na middernacht in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 juni. Als ze op de Dolderseweg in Huis ter Heide rijden, ter hoogte van hectometerpaal 5.2, wordt de ambulance bekogeld met stenen.


CONTROLE

De ambulancemedewerkers schrikken enorm. De chauffeur kan het voertuig onder controle houden en rijdt door naar de parkeerplaats van Mc Donalds aan de Amersfoortseweg.


SCHADE

Daar blijkt dat er een aantal steenslagen in de ruit zit. Bovendien is er schade aan het dak.


 Schade aan de voorruit  van de ambulance Schade aan de voorruit van de ambulance | Foto: Poliite Midden-Nederland

DADERS

De ambulancemedewerkers hebben op het moment dat ze bekogeld werden niemand gezien. De politie bekijkt de beelden van bewakingscamera's in de omgeving in de hoop dat daarop iets van de daders te zien is.


GETUIGEN

Daarnaast hoopt de politie dat er mensen zijn die getuigezijn geweest van het bekogelen van de ambulance of gezien hebben dat personen rondhingen op de Dolderseweg. Als er mensen zijn die de mogelijke daders op beeld hebben, hoort de politie dat ook heel graag.


GEWELD

De politie beschouwt deze bekogeling als geweld tegen hulpverleners. Daar wordt zeer streng tegen opgetreden. Daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht. De officier van justitie eist een drie maal zo hoge straf.


TIPS

Met al uw tips kunt u terecht bij de tiplijn: 0800 - 6070 of bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 26 juni 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld