RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Zakkenrolsters slaan toe in Nieuwegein

1/3
NIEUWEGEIN - Twee zakkenrolsters weten ongezien de pincode af te kijken en de portemonnee te stelen van een vrouw die boodschappen doet bijAlbert Heijn in winkelcentrum Hoog-Zandveld in Nieuwegein. Met de code en pas stelen ze ruim 1000 euro.

AFKIJKEN

Op het moment dat het slachtoffer bij de ING-automaat in de winkel geld opneemt, staat een paar meter achter haar een vrouw de pincode af te kijken.


DIEFSTAL

De vrouw doet nietsvermoedend boodschappen en rekent af bij de kassa. Dan staat de vrouw die de code afkeek weer bij haar, samen met een andere vrouw. Eén van hen steekt haar hand in de tas van het slachtoffer en steelt de portemonnee. De andere vrouw zorgt voor de nodige afleiding en doet alsof ze een normale klant is; ze rekent een kleine boodschap af.


De vrouw die de pincode afkeek, rolt de portemonnee van het slachtoffer.


SIGNALEMENT

Beide vrouwen droegen een zwart petje. De vrouw die de code afkeek en de portemonnee stal is de grootste van de twee. Zij heeft blond haar en droeg en zwarte rok. De andere vrouw is kleiner, droeg een blauwe spijkerbroek, een zwart shirt met witte opdruk en zij heeft lang, donkerbruin haar.


TIPS

Weet u wie deze vrouwen zijn? Of heeft u ze ergensgezien? Pak de telefoon en geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of viaMeld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.


Fragment uitzending Bureau Hengeveld.


Uitzending 26 juni 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht,Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld