RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Schutter liquidatiepoging gezocht


UTRECHT - Op 3 december werd een man in de Rietstraat in Utrecht in zijn auto beschoten. Doordat hij zijn auto in de achteruit zette, redde hij zijn leven. De politie heeft al twee verdachten aangehouden, maar is nog op zoek naar de schutter.

 De Volkswagen Polo in de Riestraat met een kogelgat in de voorruit en een schampshot op de motorkap. De Volkswagen Polo in de Riestraat met een kogelgat in de voorruit en een schampshot op de motorkap. | Foto: Koen Laureij

BESTELBUSJE

Het slachtoffer reed op de bewuste dag in zijn Volkswagen Polo de Riestraat uit. Op de hoek met de Boerhavelaan werd hij klemgereden door een Volkswagen Transporterbus. Een man deed de schuifdeur van de bestelbus open en begon van dichtbij op de Polo te schieten. De man in de Polo zette zijn auto in de achteruit, waardoor hij de aanslag heeft overleefd.


 De daders lieten de Volkswagen Transporter achter in de Schutstraat. De daders lieten de Volkswagen Transporter achter in de Schutstraat. | Foto: Google Maps

SCHUTSTRAAT

De Volkswagen Transporter reed door naar de Schutstraat.Daar is de bestelbus achtergelaten.


VLUCHTEN

Vlakbij de Schutstraat zijn twee mannen verder gevlucht. Een bewakingscamera heeft ze gefilmd. De voorste man op het filmpje isvermoedelijk de schutter. Hij heeft een slank postuur en draagt een muts. Hij lijkt een baard of lange bakkebaarden te hebben en hij heeft een Dirk-tas bij zich.


De mannen vluchten vanaf de Schutstraat te voet verder.


AANHOUDINGEN

De achterste man op het filmpje is onherkenbaar gemaakt, omdat hij in mei is aangehouden. Deze 46-jarige man uit Den Haag was waarschijnlijk de bestuurder van de bestelbus. Verder heeft de politie een man uit Limburg aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moordpoging.


TIPS

Weet u wie de schutter is? Pak dan nu de telefoon en bel één van de tiplijnen. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u ook bellen met het Team Nationale Inlichtingen: 079 - 345 8999.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 3 juli 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld