RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Rob van Eijk doodgeschoten in Houten

1/5
HOUTEN - Op donderdag 4 juli wordt Houtenaar Rob van Eijk (55) doodgeschoten in zijn auto op de parkeerplaats bij winkelcentrum Het Rond in Houten.

TOKO

Rob van Eijk zit die avond samen met zijn vriendin vanaf het eind van de middag op het terras van Harold's Daily Toko aan Het Rond. Tussen 19.00 en 21.00 uur is hij even weg. Daarna blijft hij tot sluitingstijd bij de Toko.

PARKEERPLAATS

Rond 23.00 uur lopen ze via de ABN-AMRO naar hun auto op de parkeerplaats. Op het moment dat Van Eijk wil instappen komt er een man uit een steegje rennen en schiet hem dood.

 Vanuit deze steeg kwam de schutter aanlopen. Vanuit deze steeg kwam de schutter aanlopen. | Foto: RTV Utrecht Via deze steeg vluchtte de schutter. Via deze steeg vluchtte de schutter. | Foto: RTV Utrecht

Vermoedelijk is de schutter op de Talingweide in een auto gestapt en verder gevlucht.

AUTOBRAND

Twee dagen na de moord brandt aan het Snijdersgilde een auto uit. De recherche onderzoekt of deze autobrand te maken heeft met de moord op Van Eijk.

GETUIGEN

De politie wil graag spreken met mensen die op donderdagavond 4 juli rond 23.00 uur op één van de terrassen in de omgeving van Harold's Daily Toko hebben gezeten.
Verder zouden 2 jongens van een jaar of 15 tijdens het incident zijn weggerend en later weer zijn teruggekomen. Ook hen spreekt de politie graag.

 De uitgebrande auto werd aangetroffen aan het Snijdersgilde. De uitgebrande auto werd aangetroffen aan het Snijdersgilde. | Foto: RTV Utrecht

BADSLIPPERS

Dan zoekt de politie ook een jonge man op badslippers die rond 23.00 uur die avond op de parkeerplaats liep en om zich heen keek.
Het gaat om een - waarschijnlijk Marokkaanse - man:
- 20 - 22 jaar
- Kort krullend haar, zijkanten opgeschoren
- Blauwe sokken
- Badslippers

MOTIEF

Rob van Eijk was een bekende van de politie. Mogelijk ligt een conflict in het criminele milieu ten grondslag aan de moord. De politie wil graag concrete informatie over zaken die er speelden die konden leiden tot zijn dood.

TIPS

Alle informatie die kan helpen de schutter te vinden is welkom. U kunt bellen met de tiplijn: 0800 - 6070, Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 of met het Team Nationale Inlichtingen: 079 - 345 8999.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld.


Uitzending 17 juli 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld