RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Carjacking in Amersfoort

1/4
AMERSFOORT - UPDATE 7 AUG: De auto is teruggevonden in Montfoort. De carjackers worden nog gezocht.

fragment uitzending


BIVAKMUTSEN

Donderdagavond 18 juli rond 22.00 neemt een 40-jarige vrouw uit Duitsland op de A1 de afslag Amersfoort-Noord en stopt op de Maanlander vlakbij de McDonalds. Ze ziet dat een andere auto achter haar parkeert. Ineens staan er twee mannen met bivakmutsen naast haar auto.

 De Maanlander in Amersfoort. Hier stond de vrouw met haar auto. De Maanlander in Amersfoort. Hier stond de vrouw met haar auto. |

GESLEURD

De mannen sleuren haar uit haar Volkswagen Touran, waardoor ze bloeduitstortingen op haar linker bovenarm oploopt. De twee springen in de auto en gaan ervandoor. Ook de auto achter haar vertrekt. Een getuige ziet het gebeuren en gaat achter de twee auto's aan en belt 1-1-2. De getuige raakt al snel het zicht op de auto kwijt. Vermoedt wordt dat ze de snelweg A1 in de richting van Apeldoorn zijn opgereden.

 De gestolen auto werd teruggevonden in Montfoort. De gestolen auto werd teruggevonden in Montfoort. |

VOLKSWAGEN TOURAN

Woensdagavond 31 juli belt een inwoner van Montfoort de politie en vertelt dat er al enige tijd een zilverkleurige Volkswagen Touran Cross met Duits kenteken op een parkeerplaats aan de Achterdijk in Montfoort staat. Het blijkt inderdaad om de gestolen auto te gaan. De auto is daar vermoedelijk tussen vrijdag 19 juli en zondagavond 21 juli door een man neergezet. Deze man wordt gezocht.

CARJACKERS

De rovers zijn twee jongemannen met een tenger tot normaal postuur, rond de 1.70 tot 1.75 meter, met donkere kleding en bivakmutsen. Eén heeft een blanke of lichtgetinte huid, van de ander is dat onbekend.

TIPS

Weet u wie de daders zijn? Bel dan één van de tipnummers: 0800-6070 of anoniem 0800-7000.

Uitzending 31 juli & 7 augustus 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld