RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gewelddadige woningoverval in Maarssen

1/4
MAARSSEN - Een ouder echtpaar wordt 's nachts wakker. Er staan twee mannen met bivakmuts in de slaapkamer.

Het echtpaar van in de 70 woont aan de Machinekade. Woensdag 5 juni gaan ze aan het einde van de avond naar bed. Rond 02:15 uur wordt de vrouw wakker en schrikt. Er staat een man met een bivakmuts over haar heen gebogen. Ze schreeuwt en wordt door de overvaller op bed gedrukt. Een tweede overvaller staat aan de andere kant van het bed bij haar man.

fragment uitzending


KAAKSLAG

Ook haar man wordt door de overvaller tegen het bed gedrukt. Hij verzet zich, waarbij hij meerdere klappen oploopt, maar aan de overvaller ook een harde kaakslag kan uitdelen. De man roept tijdens de worsteling om hulp, in de hoop dat de buren dit horen. Dan wordt het de overvallers kennelijk te heet onder de voeten, want ze gaan ervandoor. Ze vertrekken zonder buit. De man belt zo snel mogelijk 1-1-2. Direct gaan meerdere politie-eenheden die kant op, maar de overvallers worden niet meer aangetroffen.

SIGNALEMENT

De overvallers bleken door een raam de woning te zijn binnengedrongen. De slachtoffers hebben een signalement kunnen geven. Beiden hebben een normaal postuur, droegen donkere kleding, handschoenen en een bivakmuts. Hun kleding was nat, wat niet zo raar was want het regende die nacht pijpenstelen. Wat de bewoners opviel was dat de overvallers geen woord hebben gezegd, niet tegen hen, maar ook niet tegen elkaar. De bewoners hebben geen idee waarom zij doelwit waren. Ze hebben geen bijzondere spullen, sieraden of geld in huis. De woningoverval heeft grote impact op hen gehad. Ze voelen zich niet meer veilig in hun eigen woning.

AUTO

Buiten het beperkte signalement van de overvallers is er vermoedelijk nog een ander aanknopingspunt. Rond 02:15 uur die nacht, dus precies rond het tijdstip van de woningoverval, fietst een man uit Maarssen op weg naar zijn werk. Hij fietst in de buurt van het huis van de slachtoffers als hij een verdachte auto ziet rijden. De man fietst op dat moment over de Doornhoecklaan in de richting van de Suyderhoflaan. Vanaf links, vanaf de Boshovenlaan, komt een auto met hoge snelheid aanrijden. Hij vliegt bijna uit de bocht en het scheelt maar een meter of hij rijdt de Maarssenaar aan. De auto verdwijnt via de Syderhoflaan richting Breukelen.

VOLVO S40

Vermoedelijk ging het om een oude Volvo S40 van voor 2003. Hij is grijs of bruin-paars/aubergine van kleur. De getuige ziet dat er zeker twee, maar mogelijk drie personen in zitten. Gezien het tijdstip en het feit dat de Boshovenlaan vlakbij de Machinekade ligt, waar de woningoverval is geweest, maakt het zeer aannemelijk dat het dus de auto van de overvallers was. Kennelijk hadden zij die op of in de buurt van de Boshovenlaan geparkeerd en zijn zij daarvandaan naar de woning aan de Machinekade gelopen. Dat verklaart ook dat hun kleding nat van de regen was.

 In een soortgelijke Volvo reden de daders mogelijk. In een soortgelijke Volvo reden de daders mogelijk. |

TIPS

Wie heeft in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 juni iets verdachts gezien op of in de omgeving van de Machinekade of de Boshovenlaan? Wie herkent de overvallers aan de hand van het signalement, mogelijk in combinatie met de grijze of bruin-paarse/aubergine oude Volvo S40 van voor 2003? Kent u iemand met zo'n auto die sinds donderdag 6 juni opeens een zeer pijnlijke kaak had. Dit door de kaakslag van de bewoner. Heeft u informatie, geef het dan door via één van de tipnummers! 0800-6070 of anoniem 0800-7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 31 juli & 4 september 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld