RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Echtpaar ontsnapt aan woningoverval

1/2
WOERDEN - Twee jonge overvallers stonden eind mei voor een dichte deur bij een woning aan de Singel in Woerden. Hun geplande overval mislukte, maar toch wil de politie deze jongens vinden.

Deze poging tot woningoverval vond plaats in de ochtend van 23 mei aan de Singel in Woerden, op klaarlichte dag dus de politie hoopt dat er mensen zijn die de overvallers gezien hebben.

MISLUKT

De overval mislukte, omdat de bewoners net in hun auto gestapt waren, toen ze een scooter met daarop twee personen zagen aankomen en stoppen voor hun woning. En van hen droeg een bivakmuts en n een wit masker, dat viel het stel natuurlijk meteen op. Toen zagen ze dat n van hen aanbelde en iets van een busje pepperspray uit zijn tas pakte. Omdat er niemand thuis was, deed er uiteraard niemand de deur open, waarop de twee weer op hun scooter stapten en ervandoor gingen.

ACHTERVOLGING

De bewoner in de auto reageerde adequaat; hij reed meteen achter de scooter aan, reed hem klem waardoor de scooter viel. De bijrijder zette het op een lopen en ook de bestuurder wist, mt zijn scooter, weg te komen.

BEWAKINGSCAMERA'S

De overvallers zijn zowel voorafgaand als na de mislukte overval vastgelegd op de Industrieweg. Ze kwamen aanrijden vanuit de richting van het Essenpad, richting het Hortensiapad en uiteindelijk komen ze dan buiten het bereik van de camera's aan op de Singel, bij de woning waar ze willen toeslaan.
En na hun mislukte overval rijden ze dezelfde route weer terug.

GETUIGEN

Eerder die ochtend, rond 9.30 uur, zag iemand op de Boerendijk twee personen met bedekte gezichten op een scooter rijden.

SCOOTER

Kort n de overval, rond 11.00 uur, kwam de melding dat er op de Parallelweg-West een scooter in brand stond. En die bleek te voldoen aan de beschrijving van de scooter van de overvallers.

 De uitgebrande scooter is  waarschijnijk de het voertuig van de overvallers. De uitgebrande scooter is waarschijnijk de het voertuig van de overvallers. | Foto: Woerden TV

SIGNALEMENTEN

Verdachte 1
dat is de bestuurder van de scooter:
- donker getinte jongen
- 16 - 17 jaar
- smal postuur
- 1.75m
- rond gezicht, donkere ogen
- zwarte jas, capuchon
- blauwe trainingsbroek, Adidas
- zwarte bivakmuts

Verdachte 2, zat achterop
- getinte huidskleur
- 16 -17 jaar
- tenger postuur
- 1.60m
- blauwe, gewatteerde jas, capuchon en horizontale stiknaden
- blauwe trainingsbroek, gele bies, waarschijnlijk een Nike-broek van FC Barcelona
- zwarte sportschoenen, Nike
Tijdens de overval droeg deze jongen een wit masker, vermoedelijk het masker uit de film V for Vendetta.

TIPS

Weet u wie deze jonge overvallers zijn of weet u waarom zij de overval op de woning aan de Singel wilde plegen? Of misschien heeft u gezien dat de jongens de scooter brandend achterlieten op de Parallelweg West? Twijfel dan niet en geef het door via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Uitzending 21 augustus 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld