RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrechtse juwelier Nawar twee keer beschoten

1/4
UTRECHT - Nog geen week na de opening van juwelier Nawar aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht is de zaak niet één, maar twee keer beschoten.

De eerste beschieting was in de nacht van zondag 21 op maandag 22 juli. Het alarm ging niet af. Pas de volgende ochtend ontdekte de overbuurman dat er schade was aan de etalage. Hij belde toen meteen de eigenaar. Die zegt geen idee te hebben waarom dit gebeurd is, hij zegt geen problemen te hebben met andere mensen.

TWEEDE BESCHIETING

Om 03.20 uur in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 juli is het weer raak. Die beschieting is te zien op bewakingsbeeld. Er komt een man aanfietsen die stopt voor de juwelier. Hij richt een wapen op de zaak, schiet en fietst snel weg.

Bewakingsbeelden van de schutter


GETUIGEN

Op het moment dat de schutter door de straat fietst en schiet, zijn er meerdere personen in de straat. Deze mensen wil de politie graag spreken. Het gaat om een man die uit een witte bestelauto stapt. Verder rijdt er een andere witte bestelbus voorbij. En al die tijd staat er een donkere personenauto met alarmlichten aan die wegrijdt nadat de schutter is weggefietst. Al deze personen moeten de schutter gezien hebben.

Deze getuigen wil de politie graag spreken


TIPS

De politie hoort graag van u als u weet waarom er twee keer op deze juwelier is beschoten. Heeft u tips of weet u wie de schutter is, neem dan contact op met de tiplijn: 0800 - 6070. Anoniema bellen kan via 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 4 september 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld