RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vrouw moet ringen losknippen van overvallers

1/4
SOEST - Een 58-jarige vrouw uit Soest beleefde begin dit jaar de ergste nacht van haar leven. In haar eigen slaapkamer staat ze oog in oog met twee inbrekers. Ze houdt het hoofd koel terwijl de daders van alles van haar willen en haar ernstig mishandelen.

GELUIDEN

De vrouw woont hier aan de Frans Halslaan in Soest. Zaterdagavond 5 januari gaat ze vroeg naar bed. Als rond 20.30 uur de deurbel gaat, doet ze niet open. Even later hoort ze geluiden aan de achterkant van het huis en vlak daarna hoort ze het kraken van de trap.


 De overval vond plaats in een woning aan de Frans Halslaan in Soest De overval vond plaats in een woning aan de Frans Halslaan in Soest | Foto: RTV Utrecht

SLAAPKAMER

Dan komen er twee mannen haar slaapkamer binnen. Ze willen geld. De vrouw stapt uit bed, gaat naar beneden en geeft hen de 50 euro die ze in haar portemonnee heeft.

BEDREIGEN

De inbrekers sleuren haar mee aan haar haren terug naar de slaapkamer. Daar stoppen een een T-shirt in haar mond en bedreigen haar met een mes uit haar keuken. En van hen probeert de ringen van haar vingers te trekken. Dat lukt niet.

KNIPTANG

De vrouw haalt een gereedschapskist tevoorschijn en knipt zelf met een tang de ringen los. Daarna probeert ze het mes van de daders af te pakken. Dat eindigt in een worsteling waarbij ze gewond raakt aan haar knie. De daders slepen haar dan weer de trap op naar haar slaapkamer en binden haar vast met riemen aan haar bed. Ze moet dan nog een half uur toehoren hoe de twee als bezetenen het huis doorzoeken. Als ze dan eindelijk vertrekken, hoort ze een auto wegrijden.

SIGNALEMENT

- donkere huidskleur
- ze zijn niet ouder dan 20 jaar
- Nederlands, straattaal
- tenger postuur
- 1.60m en 1.70m
- donkere, vingerloze handschoenen
de n droeg
- een donker jack van The North Face
- en een grijze trainingsbroek met geel/blauwe bies
de ander droeg
- ook een donkere jack en broek
En van hen had een beugel op zijn ondertanden.

 Van de overvaller met het mes is deze compositietekening gemaakt. Van de overvaller met het mes is deze compositietekening gemaakt. | Foto: Politie Midden-Nederland

BUIT

Naast de 50 euro en de kapot geknipte ringen van de vrouw, namen ze nog meer sieraden, een mobiele telefoon en een Playstation 4 mee.

TIPS

Heeft u informatie die kan helpen deze agressieve overvallers te vinden? Bel de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 4 september & 9 oktober 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld