RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Pinpasdieven slaan toe in Woerden

1/3
WOERDEN - Een dame van 92 uit Woerden wordt op 16 oktober 2018 gedupeerd door twee vrouwen die claimen dat zij schoonmakers zijn van de woningbouwvereniging. Omdat het pand op dat moment wordt gerenoveerd heeft het slachtoffer geen enkele argwaan.

fragment uitzending


BANKPAS

De vrouwen gaan naar binnen en doen erg vriendelijk. Eén van de twee loopt met de bewoonster mee naar de keuken. Waarschijnlijk haalt de andere vrouw op dat moment de bankpas uit de portemonnee van de bewoonster. Helaas zit er ook een briefje bij waar haar pincode op staat.

Met de pas wordt veel geld gepind


PINNEN

Diezelfde dag wordt er met de pas gepind bij een geldautomaat aan de Westdam in Woerden. Op bewakingsbeeld is te zien dat een van de vrouwen 500 euro opneemt. Een dag later wordt er weer 500 euro opgenomen, ditmaal in Nieuwegein. Ook hier zijn bewakingsbeelden van. Of dit dezelfde vrouw is die de eerste keer pinde is niet helemaal duidelijk. Ondanks de hoofddoek is de vrouw goed herkenbaar in beeld.

TIPS

Herkent u deze vrouw/vrouwen, houdt deze informatie dan niet voor u, maar geef dit door aan de politie. Dat kan via de tiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.


Uitzending 11 september 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld