RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gewapende overval op Chinees restaurant

1/3
BUNNIK - UPDATE 8 OKTOBER: Vanochtend heeft de politie twee mannen aangehouden als verdachten in deze zaak. Het gaat om mannen van 20 en 23 jaar uit Soesterberg en Utrecht. De politie is ze mede dankzij tips van kijkers van Bureau Hengeveld op het spoor gekomen. De recherche hoopt de derde overvaler ook snel aan te houden.

Op zondagavond 18 augustus wordt de rust ruw verstoord in Chinees restaurant Hong Kong Garden in Bunnik. Drie gewapende, gemaskerde mannen vallen de zaak binnen.

SLUITINGSTIJD

Rond 21.00 uur, een uur voor sluitingstijd, helpen de eigenaresse en haar man de laatste gasten en ruimen ze alvast wat op. Hun dochter loopt de zaak even binnen om haar moeder iets te vragen. Als zij in gesprek zijn, komen de overvallers binnen rennen.

BEWAKINGSBEELD

Op bewakingsbeelden is te zien dat de overvallers gestructureerd te werk gaan. De overvaller met het mes blijft dreigend bij de bar staan, terwijl overvaller nummer twee kennelijk als taak heeft de kassa te openen. Ondertussen houdt de derde overvaller vanuit de deuropening de mensen in het restaurant onder schot. Als de kassa leeg is, rennen ze naar buiten en steken de Stationsweg over. EÚn van de verdachten verliest onderweg zijn masker. Hij is dus waarschijnlijk herkenbaar door de straten gerend.

Bewakingsbeeld van de overval


SIGNALEMENT

Verdachte 1 (de man met het mes)
- 20 jaar
- 1.90m
- zwart trainingspak met capuchon over zijn hoofd
- zwart masker

Verdachte 2 (haalt kassa leeg)
- 1.90m
- zwart masker
- zwart trainingsjack met capuchon over zijn hoofd
- trainingsbroek met vermoedelijk groen FC Barcelona logo

Verdachte 3 (houdt de gasten en het personeel onder schot)
- 1.90m
- zwart trainingspak met capuchon over zijn hoofd
- 20 jaar
- zwart masker

 De drie overvallers hadden helaas allemaal een zwart masker voor hun gezicht De drie overvallers hadden helaas allemaal een zwart masker voor hun gezicht | Foto: Politie Midden-Nederland

TIPS

Heeft u enig idee wie er schuil gaan achter de maskers? Twijfel dan niet en deel uw informatie met de politie. Het rechercheteam Ún de slachtoffers rekenen op uw hulp. U kunt bellen met de tiplijn: 0800 - 6070. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800 - 7000.

Uitzending 11 september 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld