RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Date eindigt in mishandeling en beroving


BILTHOVEN - De politie in Bilthoven is dringend op zoek naar een groep van zo'n 6 jonge mannen die een zeer gewelddadige beroving hebben gepleegd. Via dating-app Grindr legden ze contact met een man en maakten een afspraak. De man werd uiteindelijk mishandeld en beroofd.

KEES BOEKELAAN

Het slachtoffer - een man van 47 uit Soest - heeft op vrijdagavond 16 augustus met zijn date afgesproken op de parkeerplaats aan de Kees Boekelaan in Bilthoven. Als de man arriveert ziet hij een jonge man die hij meent te herkennen van de foto van de dating-app.

Het slachtoffer had op de parkeerplaats aan de Kees Boekelaan afgesproken met zijn date


OVERVAL

Het tweetal loopt verder de Dwarsweg op. Dan komen er ineens vijf personen tevoorschijn. Vier van hen dragen een bivakmuts en ze hebben wapens, onder meer een honkbalknuppel. De jongen met wie het slachtoffer had afgesproken haalt een vuurwapen tevoorschijn.

BEROVING

Onder bedreiging van de wapens moet de man zijn heuptasje en telefoon afstaan. Hij moet zijn mobiel bankieren-app op zijn telefoon openen, maar door de zenuwen lukt dat niet.

 Het slachtoffer werd mishandeld en beroofd op de Dwarsweg Het slachtoffer werd mishandeld en beroofd op de Dwarsweg | Foto: RTV Utrecht

WORSTELING

Er ontstaat een worsteling. Daarbij krijgt de man een klap met de honkbalknuppel. Dan lukt het hem om weg te rennen, naar het einde van het bospad. Vijf daders rennen terug richting de Kees Boekelaan, één rent een andere kant op. Het slachtoffer belt vervolgens 112.

SIGNALEMENT

Verdachte 1 (de jongeman met wie het slachtoffer had afgesproken)
- 25 jaar
- noemde zich 'Bashu'
- 1.80m
- slank postuur
- zwarte kleding
- vuurwapen, zwart met grijs, met vierkante loop

Van de andere overvallers kon het slachtoffer alleen melden dat ze tussen de 18 en 30 jaar oud moeten zijn. Ook hebben ze allemaal een tenger postuur. Ze waren die avond allemaal in het zwart gekleed.

EERDERE BEROVING

Naar aanleiding van het bericht over deze beroving kreeg de politie de tip dat er op donderdagavond 15 augustus (één dag eerder dus) op dezelfde plek een soortgelijke beroving had plaatsgevonden. Het slachtoffer van die beroving heeft zich nog niet bij de politie gemeld. De recherche hoopt dat hij dat alsnog wil doen en zal uiterst discreet met de melding omgaan.

SIGNALEMENT SLACHTOFFER

Het slachtoffer komt vermoedelijk uit de stad Utrecht:
- blank/licht getinte huidskleur
- 18 jaar
- 1.80m, slank postuur
- zwart haar, golvend bovenop, vanaf onder gemillimeterd
- bruine ogen
- verzorgd uiterlijk, gladgeschoren gezicht
- zwarte joggingbroek
- rood trainingsvest om zijn middel

TIPS

Ben jij dat slachtoffer? Laat dan van je horen. En mocht u weten wie de jongens zijn die deze laffe en zeer gewelddadige beroving op hun geweten hebben, twijfel dan ook geen moment en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Ben jij ook slachtoffer geworden van een Grindr-date die uitliep op een beroving, dan kun je bellen met het Team Roze in Blauw van de politie; 088-1691234.

fragment uitzending


Uitzending 6 november & 18 september 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -