RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Serie overvallen door jonge daders in Veenendaal

1/5
VEENENDAAL - De politie vermoedt dat een groep jonge mannen verantwoordelijk is voor meerdere overvallen en een straatroof in Veenendaal.

fragment uitzending


OVERVAL OP ALDI

Zaterdag 8 december 2018 wordt de Aldi aan de Doctor Slotemaker de Bruinestraat in Veenendaal overvallen. De daders gebruiken veel geweld. Personeel en medewerkers worden bedreigd met een vuurwapen en een hamer.

JONGEN BEROOFD

Een 16-jarige jongen wordt donderdag 27 december 2018 in het Achterstraatje in Veenendaal aangevallen door een groep van vier personen. Hij wordt beroofd van z'n jas, merk Parajumper ter waarde van zo'n 650 euro. De groep gaat gewelddadig te werk.

 Overval op de Jumbo Overval op de Jumbo | Foto: Politie Midden-Nederland

OVERVAL OP JUMBO

Vrijdag 22 maart 2019 wordt de Jumbo aan de Doctor Slotemaker de Bruinestraat in Veenendaal overvallen. Drie jonge mannen komen aanrijden op een scooter en zijn meteen agressief. Gewapend met een metalen pijp en een schroevendraaier bedreigen ze personeel en klanten. De daders doen een greep in de kassa, waarna ze snel weer op een scooter stappen en wegrijden.

OVERVAL OP SNACKBAR

Zaterdag 30 maart 2019 wordt snackbar 'De Vallei' in Veenendaal overvallen door drie jonge mannen op een scooter.

OVERVAL OP SNACKBAR

Een overval op snackbar 'TenT' in de Kerkewijk in Veenendaal op zondag 2 april 2019. Dit keer gaat het om twee daders die aankomen op een fiets. Bij deze overval raken twee personeelsleden gewond door een mes.

MAATREGELEN

Het probleem lijkt zich te verschuiven als de politie maatregelen neemt. Door de strengere controle op hangjeugd stopt de serie overvallen in Veenendaal. Maar het gevolg van deze controles is dat de overvallers hun werkgebied hebben verplaatst naar Kesteren, zo'n tien kilometer verderop.

 Bij de overval op de juwelier werden sieraden buitgemaakt Bij de overval op de juwelier werden sieraden buitgemaakt | Foto: Politie Midden-Nederland

OVERVAL OP JUWELIER

Donderdagochtend 18 april wordt juwelier Gelderman in Veenendaal met grof geweld overvallen. Wederom door drie jongens op een scooter. De hele winkel wordt in een mum van tijd kort en klein geslagen. De winkelier vecht terug en omstanders komen in actie. Eén van de overvallers wordt naar de grond gewerkt en overmeesterd. De juwelier raakt bij deze overval flink gewond aan zijn hoofd.

De juwelier vertelt over de overval


SCOOTERS

Bij een aantal van de overvallen zijn scooters gebruikt. Ze zijn allemaal gestolen in Veenendaal en één in Ede. Ze zijn teruggevonden in Veenendaal. Naar aanleiding van deze vondsten vermoedt de politie dat de daders uit Veenendaal of omgeving komen.

SIGNALEMENT

Verdachten
- jonge mannen
- tussen 16 en 23 jaar
Tijdens de straatroof waarbij de jongen van zijn jas werd beroofd, viel het op dat één van de daders lichtgetint is met een lang en dun postuur. En één van de daders is duidelijk een stuk kleiner dan de anderen.

TIPS

Weet u meer over deze gewelddadige groep jongeren die overvallen pleegden in Veenendaal en omgeving? Bel de tiplijn: 0800 - 6070. Noemt u liever niet uw naam bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000.

Uitzending 25 september 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld