RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Man bewusteloos geslagen in Utrecht


UTRECHT - Een man van 22 wordt bewusteloos geslagen als hij op weg is naar huis na een avondje stappen in de Utrechtse binnenstad.

CLUB POEMA

De man uit Maarssen is die nacht op stap met z'n broer. Rond 03.45 uur vinden ze het mooi geweest en verlaten ze club Poema. Ze steken het Vredenburg over en lopen tussen Tivoli en Hoog Catharijne door naar de Catharijnesingel. Ze zien een jongen die op een fiets staat te springen en spreken hem aan. Hier reageert de jongen nogal agressief op. De broers besluiten daarom maar door te lopen.

RUG

Op bewakingsbeelden is te zien dat de jongen achter de twee broers aanloopt. Hij trapt één van de twee hard in z'n rug. Dan hebben ze een korte woordenwisseling en plotseling haalt de jongen uit. Het slachtoffer zakt bewusteloos in elkaar.

Op bewakingsbeeld is te zien hoe hard het slachtoffer geslagen werd.


GEWOND

In het ziekenhuis blijkt dat het slachtoffer onder andere een hersenschudding en een bloedprop in zijn hersenen had waaraan hij direct geopereerd moest worden. Verder had hij meerdere breuken in zijn kaak, een gebroken tand en kneuzingen en schaafwonden.

RODE AUTO

De dader is waarschijnlijk samen met een vriend afgezet door iemand in een rode auto. Deze auto is ook te zien op bewakingsbeeld. Het voertuig rijdt op het Westplein, de Daalse Tunnel in. De auto gaat vervolgens over de Catharijnesingel, ter hoogte van de Spoorstraat. De politie hoopt dat mensen gezien hebben dat de twee jongens uit de auto stapten, of een link kunnen leggen tussen het signalement van de dader en de rode auto.

De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de rode auto.


SIGNALEMENT

- blanke huidskleur
- normaal postuur
- lichtblond, wat langer haar [naar achteren gekamd]
- wit t-shirt
- blauwe jas
- witte sportschoenen
- sprak accentloos Nederlands

TIPS

Heeft u een idee wie de agressieveling is die we zoeken? Heeft u ook gezien dat hij een fiets vernielde in het straatje tussen Tivoli en Hoog Catharijne of was u getuige van de mishandeling? Bel dan met de politie: 0800- 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 2 oktober & 4 december 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld