RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Daders inbraak in Diemen mogelijk uit Utrecht


PROVINCIE UTRECHT - UPDATE 17 OKTOBER: De politie ontving 8 tips van kijkers over de man links op de foto. Er werd steeds dezelfde naam genoemd. Daardoor is de identiteit van deze man bekend. De recherche bedankt de tipgevers en gaat verder met het onderzoek naar de man rechts op de foto en de bestuurder van de blauwe Mitsubishi.

Begin augustus wordt er ingebroken in een woning in Diemen. De daders zijn vastgelegd op de bewakingscamera's van de bewoners. Uit onderzoek blijkt dat de daders mogelijk uit onze regio komen.

AANBELLEN

Eén van de daders checkt eerst of er niemand thuis is door een aantal keren aan te bellen bij de voordeur. Als hij zeker weet dat de kust veilig is, loopt hij naar de acherkant van de woning.

BEWAKINGSCAMERA

Dan is hij zich bewust van de camera's die aan de woning bevestigd zijn. Hij schermt zijn gezicht af met een houten plank. Die plank gebruikt hij tevens om de camera weg te draaien.

BLAUWE MITSUBISHI

Als hij via de voordeur weer aan de straatkant verschijnt, doet hij daar hetzelfde. Toch is op de bewakingscamera bij de voordeur te zien hoe er een blauwe Mitsubishi komt aanrijden. Twee mannen stappen uit de auto en laden een kluis met daarin geld en sieraden uit de woning in de auto. De bestuurder blijft in de auto en is niet te zien op de beelden.

UTRECHT

Uit onderzoek blijkt dat de daders mogelijk uit de regio Utrecht komen. De politie hoopt dat kijkers van Bureau Hengeveld hen herkennen.

SIGNALEMENT

Verdachte 2
- blanke huidskleur
- 45-55 jaar
- normaal postuur
- grijs haar, grijze baard
- bril
- blauwe jas
- donker polo-shirt
- blauwe spijkerbroek

TIPS

Heeft u tips over één of beide verdachten? Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 9 oktober 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld