RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Veel schade bij plofkraak in Utrecht


UTRECHT - Bij een plofkraak op een pinautomaat van ABN AMRO wordt veel schade aangericht. Omwonenden worden waker van de harde knal.

Bewoners van de Utrechtse Jan van Scorelstraat worden in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 april opgeschrikt door een explosie. Twee mannen plegen rond 04.00 uur een plofkraak op de pinautomaat van ABN AMRO. Meerdere buurtbewoners zien kort daarna twee mannen op een scooter hard wegrijden.

Op bewakingsbeeld is te zien hoe de pinautomaat uit de gevel wordt geblazen.


BUIT

De mannen hebben tevergeefs geprobeerd de geldautomaat open te breken. Ze hebben dan ook niets buit gemaakt. Toch vindt de politie het van groot belang dat deze daders gepakt worden omdat zij zeer zware explosieven gebruikten. De hele gevel was ontzet en de omwonenden moesten voor korte tijd hun huis uit in verband met instortingsgevaar. Al met al zo'n twee ton aan schade.

TIPS?

Heeft u in de weken voor de plofkraak iets verdachts gezien rondom de pinautomaat of heeft u de mannen ook op een scooter door de straten zien scheuren? Aarzel dan niet en pak de telefoon. 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 9 oktober 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld