RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Moordzaak Festim Lato

1/6
NIGTEVECHT - Wie heeft de Albanese politicus Festim Lato vermoord? Zijn lichaam werd zomer 2019 in stukken gevonden in het Amsterdam-Rijnkanaal, bij Nigtevecht .

'PRESIDENT'

Festim Latů (43) woonde sinds 2001 in het Gelderse Afferden. Van daaruit hield hij zich bezig met de politiek in Albanie. Hij was de zelfverklaarde president van de naar onafhankelijkheid strevende regio Chameria, een niet-erkende republiek op de grens tussen AlbaniŽ en Griekenland.

Wie was Festim Lato?


MG CABRIO

Maandag 15 juli werd hij voor het laatst gezien. Hij had een afspraak met een man in een restaurant in Abcoude. Daarna reden ze samen weg in een donkerblauwe MG TF135 cabrio met blauw stoffen dak. De politie heeft de man gesproken en hij vertelde dat hij Festim ergens in de omgeving van Abcoude heeft afgezet. Maar kan zich niet herinneren waar precies. De politie zoekt dus getuigen die hem ergens, mogelijk in de buurt van Abcoude hebben zien uitstappen.

 De MG cabrio De MG cabrio | Foto: Politie Midden-Nederland

NIGTEVECHT

Het lichaam van Lato was verdeeld over meerdere vuilniszakken die op verschillende plekken in het Amsterdam-Rijnkanaal zijn gevonden. De meeste zakken lagen bij elkaar in de buurt ter hoogte van Nigtevecht. Hemelsbreed maar zo'n 4 kilometer van Abcoude.

De laatste dag van Festim Lato


KLEDING

De kleding die Festim Lato droeg op 15 juli zat niet in die vuilniszakken. Hij droeg die dag een donkerblauw maatpak, wit overhemd, bruine schoenen en een opvallende stropdas. Verder zijn ook de bruine aktetas met slotje die hij bij zich had en zijn Rolex nog niet teruggevonden.Nigte

 Kleding Festim Lato Kleding Festim Lato | Foto: Politie Midden-Nederland

TIPS?

Wie heeft Festim Lato nog gesproken of gezien na maandag 15 juli kwart over twaalf, wie heeft meer informatie over zijn dood en het motief dat de moordenaar heeft gehad? U kunt bellen 0800 - 7000 of via het Team Nationale Inlichtingen.

Fragment uitzending


Uitzending 16 oktober 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld