RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Nep-verpleegkundigen prikken bloed


UTRECHT - De afgelopen tijd is een aantal ouderen slachtoffer geworden van een nieuw soort babbeltruc. Twee vrouwen bellen aan en doen zich voor als verpleegkundigen die bloed komen prikken.

VINGERPRIK

Terwijl de ene vrouw een vingerprik uitvoert bij het slachtoffer, doorzoekt de andere de woning. Voor zover bekend is dit drie keer voorgevallen; 17 september in de wijk Kanaleneiland en op 14 en 20 oktober in de wijk Overvecht. Er werd een pinpas gestolen, geld, een kluis en een rollator. Die rollator is teruggevonden, maar de kluis nog niet. In ťťn geval werd er met de pinpas na de beroving voor bijna 2600 euro gepind.

SIGNALEMENT VROUWEN

- licht getinte huidskleur
- rond de 20 jaar
- donker halflang haar
- donkere kleding
- spreken beiden accentloos Nederlands

OPROEP

De politie adviseert om altijd om legitimatie te vragen. Een medewerker van een zorginstelling heeft altijd een pasje van de instelling. Bent u patiŽnt bij een andere instelling? Weiger dan deze persoon en/of bel met uw eigen zorginstelling om te vragen of deze persoon inderdaad namens de zorginstelling bij u komt.

BEWAKINGSCAMERA

Heeft u een bewakingscamera waar de daders mogelijk op staan? Check de beelden dan nog even goed. Bel 0800-6070 of anoniem 0800-7000. Bel ook als u ook slachtoffer was maar dat nog niet aan de politie heeft doorgegeven.

fragment uitzending


Uitzending 23 oktober 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

fragment uitzending


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld