RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Marktplaatsafspraak eindigt in overval

1/3
BREUKELEN - Als een jongen uit Maarssen afspreekt met de verkoper van een scooter wordt de jongen overvallen. De daders zijn gefilmd door de dashcam van een getuige. Mede door die dashcambeelden heeft de politie inmiddels twee verdachten aangehouden. Nu wil de recherche nog graag spreken met getuigen.

De jongen van 17 heeft een scooter op Marktplaats gezien die hij wil kopen. Samen met een vriend spreekt hij af met de verkoper bij het treintunneltje aan de Parallelweg in Breukelen, aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal. Het is maandagavond 23 september 19.00 uur. Maar de verkopers hebben geen scooter bij zich en eisen geld. De jongen gooit zijn portemonnee met het geld voor de scooter in de struiken. Zijn vriend moet dan z'n dure parajumper jas afgegeven.

DASHCAM

De overvallers stappen in een witte bestelauto en rijden weg. Op dat moment rijdt er een auto met dashcam langs. De slachtoffers spreken de bestuurder aan. Die gaat vervolgens achter de daders aan. De achtervolging gaat richting Maarssen. Op het dashcambeeld is te zien dat de bijrijder van de bestelauto bij een bushalte aan de Vogelweg uit het voertuig springt en de trap af rent. De bestuurder van het busje rijdt door en gooit de geroofde jas uit het raam. De getuige blijft hem volgen.

De bestuurder met de dashcam rijdt achter de verdachten aan.


ZWANENKAMP

Bij de eerstvolgende afslag rijdt de witte bestelauto de wijk Zwanenkamp in Maarssen in, waar ook de bestuurder uit de auto springt, de auto achterlaat en vlucht. Dankzij het kenteken is de bestuurder diezelfde dag nog gevonden. Na de uitzending van Bureau Hengeveld op 30 oktober, kreeg de recherche informatie

TIPS?

Heeft u een vermoeden wie deze straatrover kan zijn, bel dan met de tiplijn: 0800 - 6070. Doet u dit liever anoniem bel dan: 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld 4 december 2019


Uitzending 30 oktober & 4 december 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld