RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bloedprikkers op bewakingsbeeld

UTRECHT - UPDATE 23 MAART: Op zondag 22 en maandag 23 maart heeft de politie 2 verdachten aangehouden voor in totaal 7 babbeltrucs. Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Ede en een 22-jarige man uit Utrecht.

Wie zijn de mensen die zich voordoen als verpleegkundigen en bloed prikken bij ouderen? Ze lijken actief door heel het land.

BEWAKINGSBEELDEN

Op bewakingsbeeld is te zien dat twee daders (een man en een vrouw) op donderdag 17 oktober in het Noord-Brabantse Heeze pinnen met de pas van een man van 90 uit Eindhoven. De vrouw die goed in beeld is, had het slachtoffer wijsgemaakt dat hij een griepprik nodig had.

PINPAS

Ze zeiden dat zijn bloedwaarden niet klopten en dat hij direct medicijnen nodig had. Hij moest met pin afrekenen, de daders vroegen z'n pincode. Even later stalen ze de pas en gingen ze geld opnemen. Ze wisten duizenden euro's te stelen.

UTRECHT

Ook in de stad Utrecht zijn deze oplichters actief geweest. In Kanaleneiland en Overvecht maakten ze slachtoffers. Het gaat dus waarschijnlijk om rondtrekkende criminelen die niet lang op één plaats blijven. De politie wil weten waar deze oplichters zijn of waar ze geweest zijn.

WAARSCHUWING

Instanties die écht bloed komen prikken, maken altijd eerst een afspraak en staan nooit zomaar voor de deur. Als u een verdachte situatie meemaakt bel dan meteen 112.

TIPS

Heeft u een idee wie deze verdachten zijn of waar de politie ze kan vinden, bel dan met één van de tiplijnen 0800-6070 of anoniem 0800-7000.

Uitzending 30 oktober 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld