RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Uitgebrande auto's teruggevonden na inbraak Amersfoort

1/7
AMERSFOORT - Bij een woninginbraak in Amersfoort zijn twee auto's van het merk BMW meegenomen. Die zijn later uitgebrand teruggevonden op een afgelegen parkeerterrein net buiten Doetinchem in Gelderland.

DOETINCHEM

In de nacht van zondag 28 op maandag 29 april krijgt politie Oost-Nederland melding dat er explosies zijn gehoord op een parkeerterrein en dat er brand woedt. Als de politie samen met de brandweer poolshoogte gaat nemen, zien ze dat het gaat om twee auto's. De brandweer kan niet voorkomen dat ze volledig uitbranden.

 De uitgebrande BMW's De uitgebrande BMW's |

INBRAAK

Als de kentekens van de voertuigen worden nagetrokken, komt de politie tot de conclusie dat de auto's thuishoren aan Het Kompas in Amersfoort. Daarop wordt de politie Midden-Nederland ingelicht. Zij nemen dan een kijkje bij de woning. De bewoners zijn niet thuis. Er blijkt ingebroken te zijn via de achterzijde. Als ze binnen poolshoogte nemen, zien ze dat het hele huis is doorzocht.

 Het Kompas in Amersfoort Het Kompas in Amersfoort |

BUIT

Bij thuiskomst van de bewoners blijkt dat de inbrekers veel hebben meegenomen. Sieraden, tientallen flessen drank, elektrisch gereedschap en meer dan honderd verschillende merkkledingstukken. Onder meer van de merken: Calvin Klein, Ralph Lauren, Versace, Boss en Armani.

SIERADEN

- twee parelkettingen met een hanger met Swarovski-Kristallen
- een wit-/geelgouden trouwring met 6 briljanten met de inscriptie 1-8-2009 Olesja.
- gouden platte herenarmband
- gouden ring met een donkere steen.

Uitzending 6 november 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld