RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Van babbeltruc naar woninginbraak in Amersfoort

1/3
AMERSFOORT - Een 90-jarige man uit Amersfoort is op maandag 4 november slachtoffer geworden van een woninginbraak. Vlak daarvoor was er een poging gedaan tot een babbeltruc.

WEDUWNAAR

De hoogbejaarde man is sinds twee jaar weduwnaar en woont nog zelfstandig aan de Reijmerinkstraat in Amersfoort. Als hij bezig is met het ophangen van kerstverlichting wordt er rond 19:00 uur aangebeld. Hij loopt naar de voordeur en ziet door het raampje in de deur twee schimmen in het donker staan.

VOORZICHTIG

Door de gesloten deur vraagt hij wat ze willen. Een mannenstem zegt dat ze water nodig hebben omdat ze autopech hebben. De man kiest ervoor om de deur dicht te houden. Maar omdat hij toch wil helpen schuift hij plastic bekertjes door de brievenbus en zegt dat ze de buitenkraan mogen gebruiken. De mannen zeggen dat de bekertjes kapot zijn. De bewoner zegt dat de mannen maar ergens anders water moeten gaan halen.

INBRAAK

Niet veel later wordt de voordeur opengebroken en stormen meerdere mannen de woonkamer in. Een van hen gaat zelfs zo ver dat het herdenkingsplekje dat de man voor zijn overleden vrouw heeft gemaakt niet gespaard blijft. Als de woonkamer doorzocht is, gaan de mannen er weer vandoor.

 Het herdenkingsplekje ter nagedachtenis aan de overleden vrouw van het slachtoffer is volledig vernield. Het herdenkingsplekje ter nagedachtenis aan de overleden vrouw van het slachtoffer is volledig vernield. |

SIGNALEMENT

Omdat de hoogbejaarde man erg onder de indruk was, weet hij niet precies hoe veel overvallers er waren. Hij kan zich nog wel herinneren dat het tussen de twee en vier moeten zijn geweest.

Verdachten:
- zijn licht getint
- droegen donkere kleding
- zijn tussen de 20 en 40 jaar oud
- spraken Nederlands

TIPS

Heeft u maandag 4 november rond 19.00 uur iets verdachts gezien in de omgeving van de Reijmerinkstraat in Amersfoort of denkt u te weten wie deze daders zijn, bel dan één van de tiplijnen: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 13 november 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld