RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gewapende straatroof in Mijdrecht

1/4
MIJDRECHT - Dinsdagavond 1 oktober is een echtpaar uit Mijdrecht overvallen voor hun huis. Ze moesten hun horloges afgeven.

BOODSCHAPPEN

Het gepensioneerde echtpaar heeft die middag gewinkeld en rijdt rond 18.10 uur met hun auto de Roerdomp in Mijdrecht op. Als ze voor hun woning de boodschappen uit de auto laden worden ze overvallen door twee mannen. Die richten vuurwapens op het stel en eisen hun horloges.

 De Roerdomp in Mijdrecht, hier wonen de slachtoffers. De Roerdomp in Mijdrecht, hier wonen de slachtoffers. | Foto: Google Streetview

NEP ROLEX

Als ze de horloges hebben gaan ze ervandoor in een witte VW Caddy. Het horloge van de man raken ze onderweg kwijt. De politie heeft dat vlakbij het huis van de slachtoffers teruggevonden. Wat ze wel hebben meegenomen is het rosékleurige Rolex-horloge van de vrouw. Maar daar hebben ze niet zoveel aan want het gaat om een nep-Rolex.

CADDY

De VW Caddy lijkt speciaal voor de straatroof te zijn gestolen in de nacht van 26 op 27 september vanaf de Ransuil in Uithoorn. Toen zaten er nog de originele kentekenplaten op. Een paar dagen later zijn er zowel in Nieuwkoop als in Nieuwveen op verschillende plekken kentekens gestolen van auto's. En twee van die gestolen kentekenplaten zaten op de Caddy tijdens de straatroof op 1 oktober.

 De VW Caddy De VW Caddy | Foto: Politie

GEDUMPT

De Caddy hebben ze 4 dagen na de roof gedumpt. Zaterdag 5 oktober kreeg de politie een melding uit het buitengebied van Zevenhoven waar een brandende Volkswagen Caddy stond. De auto brandde volledig uit, maar het betekent dus dat de daders die auto ruim een week in hun bezit hebben gehad, tussen vrijdag 27 september en zaterdag 5 oktober, hopelijk is dat iemand opgevallen.

DADERS

Beide daders zijn vrij jong en maakten een nogal zenuwachtige indruk. Ze spraken beiden goed Nederlands, maar wat vooral opviel was het lengteverschil tussen de daders.

Verdachte 1
-klein, maar zo'n 1.65
-heeft een erg tengere bouw
-sprak heel zachtjes tegen de vrouw toen hij haar horloge wilde afpakken, bijna fluisterend

Verdachte 2
-zeker een halve kop groter
-normaal postuur

REGIO

De plaatsen Mijdrecht, Uithoorn, Nieuwkoop, Nieuwveen en Zevenhoven liggen allemaal relatief dichtbij elkaar. Het zou dus goed kunnen dat de daders een link naar deze regio hebben en dat de Caddy hier tussen de diefstal op 27 september en de brand op 5 oktober heeft gestaan of rondgereden. De politie wil heel graag informatie van iedereen die hier meer over kan vertellen. Misschien zijn er jongemannen die in die periode ineens over zo'n bestelwagen beschikten.

Fragment uitzending


TIPS?

De politie kan uw tips over deze straatroof aan de Roerdomp in Mijdrecht goed gebruiken. Weet u meer, laat dan van u horen en bel één van de tiplijnen: 0800-6070 of anoniem 0800-7000.

Uitzending 13 november 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -