RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mislukte straatroof Maarn

1/3
MAARN - UPDATE 18 DECEMBER: Naar aanleiding van de uitzending kwamen er 3 tips binnen. Daarmee kon de politie deze week een 17-jarige jongen uit Maarsbergen aanhouden als verdachte.

Op 31 oktober stapt een 16-jarige jongen op station Maarn rond 21:10 de trein uit en loopt naar de fietsenstalling. Daar wordt hij bedreigd. Hij moet z'n airpods afgeven.

 Het station in Maarn Het station in Maarn | Foto: Google Streetview

AIRPODS

Als de jongen uit Maarn de trap van het station afloopt, ziet hij een meisje dat kennelijk op iemand staat te wachten. Als hij bij de fietsenstalling aankomt, zet een andere jongen ondertussen zijn knaloranje fiets weg en loopt op de jongen uit Maarn af, gaat voor hem staan en eist de airpods die hij in zijn oren heeft. Airpods zijn draadloze oortjes van zo'n ?150.

KLAP

Het slachtoffer weigert de oortjes te geven, waarop de straatrover hem een klap in het gezicht wil geven. De jongen weet de klap te ontwijken en rent dan weg met zijn fiets aan de hand. De straatrover komt achter hem aan. Op dat moment komt er een auto aanrijden. Kennelijk schrikt de straatrover daarvan want hij geeft op. Hij rent terug naar de fietsenstalling, pakt zijn oranje fiets en rijdt weg.

Verdachte
- 17 jaar
- normaal postuur
- 1.80 m
- afro kapsel
- buitenlands accent
- donker gekleed
- opvallende oranje fiets

OPROEP

De politie is ook op zoek naar het meisje dat op de trap stond te wachten. Zij kan een belangrijke getuige zijn. Ze is blank en heeft bruin haar. Ze had een donkere jas met bontkraag aan en een donkere spijkerbroek met gaten.

TIPS

Ben of ken jij dat meisje dat op de trap stond te wachten? Of heb je een vermoeden wie de straatrover met zijn opvallende oranje fiets kan zijn? Bel dan 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.

Fragment uitzending


Uitzending 20 november 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -