RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vrouw bedreigd met vuurwapen

1/3
UTRECHT - Als een vrouw van in de dertig op woensdagmiddag 20 november 2018 de centrale hal van haar appartementencomplex inloopt, wordt ze gevolgd door een man. Hij werkt haar tegen de grond, bedreigt haar met een vuurwapen en probeert haar te beroven.

De vrouw loopt om 17.30 uur van de stomerij terug naar huis aan de Nieuwegracht in Utrecht. Het is dan al donker. Als ze bij de voordeur van het complex aankomt, hoort ze een scooter. De man op de scooter stopt en spreekt haar aan, maar ze verstaat geen Nederlands. De vrouw bekruipt wel een naar gevoel.

CONFRONTATIE

Ze opent snel de deur en loopt naar binnen. Als ze in de hal loopt, merkt ze dat hij achter haar aan is gelopen. De man werkt haar dan naar de grond, houdt haar onder schot en probeert haar handtas en tas met kleding mee te nemen.

SCHRIKREACTIE

Het slachtoffer begint te schreeuwen. De scooterrijder schrikt hier kennelijk van want hij gaat ervandoor zonder buit, springt snel op zijn scooter en rijdt weg, richting de Dom.

BEWAKINGSBEELD

Op bewakingsbeelden is te zien dat vlak voor de straatroof een donkere scooter met daarop een man komt aanrijden. Hij stopt op de Brigittenbrug. Dan slaat hij linksaf de Nieuwegracht op en stopt ter hoogte van het appartementencomplex van het slachtoffer.

Bewakingsbeeld van de dader op zijn scooter


SIGNALEMENT

-licht getinte man
-smal postuur
-1.75 meter lang
-zwarte gewatteerde jas met een bontkraag
-zwarte skinny jeans
-vermoedelijk droeg hij sneakers
-donkerkleurige scooter met zilveren, glimmende spiegels.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


TIPS

Weet u wie deze gewelddadige overvaller is, komt de scooter u bekend voor of was u getuige van deze laffe poging tot beroving, bel dan direct één van de tiplijnen: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000

Uitzending 18 januari 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -