RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Duizenden euro's opgenomen met gestolen pinpas

1/3
UTRECHT - Een vrouw uit Veenendaal komt na een dagje shoppen in Utrecht tot de ontdekking dat haar pinpas is gerold. Op dat moment is er al meer dan 4000 euro mee gepind.

AFKIJKEN

Het gebeurde op woensdag 9 oktober. Rond 11.30 uur pint de vrouw een klein bedrag bij een geldautomaat aan de Lange Viestraat. Vermoedelijk wordt de pincode afgekeken.

DIEFSTAL

Als de vrouw later over de Daalsesingel loopt, wordt ze aangesproken door twee vrouwen. Ze vragen welke bus naar het ziekenhuis rijdt. Het slachtoffer komt niet uit Utrecht, dus dat weet ze niet. Ze adviseert de twee om het aan iemand anders te vragen.

Een paar uur later loopt de Veenendaalse naar het station om naar huis te gaan. Als ze daar aankomt, wil ze haar fietssleutel uit haar portemonnee pakken, maar ziet tot haar grote schrik dat haar tas is opengeritst. Ze is er zeker van dat ze hem dicht had gedaan. Als ze in haar tas kijkt, ziet ze dat haar portemonnee er niet meer in zit.

Ze belt haar bank om haar pinpas te laten blokkeren, maar het is al te laat. De bankmedewerker vertelt dat er voor meer dan 4000 euro van haar rekening is gehaald. Ze weet dat ze dat niet op haar lopende rekening heeft staan. Vermoedelijk hebben de pasdieven de kans gezien om geld van haar spaarrekening over te zetten naar haar lopende rekening.

BEWAKINGSBEELD

Het geld wordt niet opgenomen door een van de twee vrouwen, maar door een man. Dat is te zien op het bewakingsbeeld van de pinautomaat waar het geld is opgenomen.

Deze man pint met de pas van de vrouw uit Veenendaal


SIGNALEMENT

De pinnende man is:
-licht getint
-kort donker haar
-dun snorretje
-driekwartjas van Canada Goose
-petje met 'BALLIN' 'Amsterdam'

Van de vrouwen die vermoedelijk de pas gestolen hebben is niet veel bekend. Het slachtoffer kan zich alleen nog herinneren dat ze licht getint zijn, donkere kleding droegen en dat ze mogelijk een hoofddoek droegen.

TIPS

Herkent u de man die maar liefst 4000 euro opneemt van de rekening van een 58-jarige vrouw? Bel dan 0800-6070. Anoniem tippen kan natuurlijk ook via 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 18 januari 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld