RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

17-jarige jongen slachtoffer bankfraude

PROVINCIE UTRECHT - UPDATE 2 APRIL: Dankzij tips van kijkers is de identiteit van deze verdachte bekend. De recherche zet het onderzoek voort. Dank voor het meedenken!

Het slachtoffer raakt oktover 2019 z'n pinpas kwijt. Hij weet niet of hij de pas is verloren of dat hij is gestolen. Bij de pas zat ook een briefje met de pincode en daar heeft een fraudeur gretig gebruik van gemaakt.

BANK

De jongen ziet op een ochtend dat er bijna 800 euro op zijn rekening is gestort. Hij ziet ook dat er geld is opgenomen in Apeldoorn en Amersfoort en dat er een aantal betalingen is gedaan. Hij gaat direct naar zijn bank en krijgt te horen dat de rekening inmiddels is geblokkeerd omdat er vermoedelijk fraude gepleegd is.

FRAUDE

Het is een handige manier van oplichters; ze bieden bijvoorbeeld op internet iets te koop aan. In dit geval iets ter waarde van bijna 800 euro. Bij verkoop laat de verkoper het geld storten op de rekening van het slachtoffer. En met diens pinpas neemt hij het geld op. Op deze manier kan hij niet getraceerd worden. Deze jongen uit Zwolle had overigens het geluk dat hij praktisch geen geld op zijn rekening had staan, zodat de oplichter dit niet heeft kunnen stelen.

CAMERA

Bij één van de geldopnames komt een man die pint met de gestolen pas in beeld. Het is een blanke tot lichtgetinte man, zo'n 1.90 lang met een normaal postuur. Of hij ook de oplichter is, moet nog blijken, maar duidelijk is dat hij pint met de pas van een 17-jarige jongen uit Zwolle.

TIPS

Wie is deze man? Met informatie kunt u terecht bij één van de tipnummers; 0800-6070 of anoniem 0800-7000.

Uitzending 25 januari 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -