RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Man tankt met valse brandstofpassen

NIEUWEGEIN - UPDATE 25 MAART: Naar aanleiding van de uitzending zijn er 9 tips binnengekomen. Daardoor is de identiteit van de man bekend. De recherche gaat ermee aan de slag.

Een man tankt in een paar dagen tijd voor ruim 7000 euro aan brandstof met een valse tankpas. De fraude komt aan het licht als de brandstofmaatschappij aan de bel trekt.

AUTOKRAAK

De eigenaar van een bedrijf in Vianen ontdekt dat één van de bedrijfsbussen is opengebroken. Op het eerste gezicht lijkt er niets aan de hand; er is niets uit de wagen verdwenen. Totdat hij een paar dagen later een telefoontje krijgt van Esso; in een paar dagen tijd is er voor duizenden euro's getankt met een tankpas die op naam staat van zijn bedrijf.

SKIMMEN

Tijdens de kraak in die bedrijfsauto zijn de twee tankpassen die daarin lagen geskimd. De passen zijn dus niet gestolen waardoor er in eerste instantie niets aan de hand leek te zijn.

BEWAKINGSBEELD

De daders konden met de gekopieerde passen hun gang gaan bij tankstations, zonder dat de eigenaar daar van wist. Bij het tanken komt op meerdere momenten dezelfde man in beeld. Bij een Esso pompstation bij Rotterdam wordt een Volvo Volkswagen twee keer helemaal volgetankt. Een paar weken later komt de man

TIPS

Tips over deze man zijn dus zeer welkom. Kunt u helpen hem te vinden? Bel met de tiplijn: 0800 - 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.


Uitzending 1 februari 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -