RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Man blind geslagen op basketbalveld

1/3
UTRECHT - Als het slachtoffer aan het basketballen is wordt hij mishandeld door een groepje jongens. Hij raakt aan n oog blijvend blind. De daders zijn nog spoorloos.

CHINEES
Het slachtoffer, een Chinese man van 24 jaar, is nog maar een paar maanden in Nederland. Hij spreekt de taal nog niet en kent nog niet zoveel mensen. Dinsdagmiddag 17 december rond 15.30 uur besluit hij in z'n eentje te gaan basketballen op een veldje aan het Tolsteegplantsoen in Utrecht. Als hij daar aankomt, ziet hij een groep van zo'n 8 jongens hangen bij n van de picknicktafels.

BASKETBALLEN
Hij besteedt geen aandacht aan de jongens. Hij legt z'n tas en jas op een bankje en gaat basketballen. Na een minuut of twintig neemt hij even pauze en gaat op het bankje zitten. En van de jongens loopt naar hem toe en bedreigt hem met een stroomstootwapen. Hij zegt iets wat de Chinese man niet begrijpt. Dan roept de jongen dat hij 'money' wil, geld.

SLAAN
De man voelt zich erg bedreigd en wil zijn spullen pakken en vertrekken. Dan komen de andere jongens op hem af en pakken zijn bal af. Ze dagen hem uit om te vechten. En van de jongens geeft de man een duw. Al snel wordt hij door meerdere jongens uit de groep geschopt en geslagen. En klap tegen zijn oog komt zo hard aan dat hij een stekende pijn voelt en op de grond valt. Hij ziet niets meer met het oog. Hij kermt het uit van de pijn, maar het schoppen en trappen gaat gewoon door.

OMSTANDERS
Het stopt pas als er mensen voorbij komen en de man te hulp schieten. De jongens weten niet hoe snel ze op hun fietsen en scooters weg moeten komen. Ze verdwijnen alle kanten op.

BLIND
In het ziekenhuis wordt de man met spoed aan zijn oog geopereerd. Helaas heeft dat niet mogen baten; hij is blijvend blind aan zijn rechteroog.

Het slachtoffer vertelt in zijn aangifte hoeveel pijn hij heeft.


DADERS
De jongens uit het groepje zijn allemaal tussen de 16 en 20 jaar. Zes van hen zijn lichtgetint en twee zijn blank. De straatrover met de taser is lichtgetint en had pukkels in zijn gezicht. De jongen die hem uitdaagde om te vechten is lichtgetint en mager. Twee van de verdachten zijn opvallend dik, dat is n van de lichtgetinte jongens en n van de blanke jongens. De blanke jongen heeft bruin haar, een dik gezicht en droeg een blauwe jas of bodywarmer.

GETUIGEN
Volgens getuigen hangt het groepje wel vaker rond bij het basketbalveldje waardoor de politie ervan uitgaat dat meerdere van hen uit de omgeving komen; dus de wijken Tolsteeg en Hoograven.

TIPS
De politie wil graag namen horen; wie zijn die jongens die daar rondhangen en voldoen aan de signalementen? En ook hoort de politie graag van getuigen die de mishandeling gezien hebben en nog niet met de politie hebben gesproken. Met tips kunt u terecht bij de tiplijn: 0800 - 6070. Anoniem bellen kan via 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 1 februari & 2 mei 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -