RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Agressieve passagier bedreigt en bespuugt buschauffeur

UTRECHT - UPDATE 1 APRIL: Naar aanleiding van de uitzending kwamen er 4 tips binnen waardoor de identiteit van de verdachte bekend is. Dank voor het meedenken!

De chauffeur van buslijn 73 in Utrecht krijgt op 1 oktober te maken met een passagier die geen geldig vervoersbewijs heeft. Als hij hem daarop aanspreekt, loopt het uit de hand. De man bedreigt en bespuugt de chauffeur. Uit onderzoek blijkt dat hij het op 30 december ng een keer heeft gedaan.

HALTE MAJELLAPARK
Beide keren stapt de man bij halte Majellapark in Utrecht in de bus. Op 1 oktober ziet de chauffeur dat hij niet incheckt met een OV-chipkaart en roept hem naar voren. De man vraagt dan of hij een kaartje kan kopen.

IRRITATIE
Tijdens het afrekenen ontstaat er irritatie. De man wil zelf het kaartje uit de printer pakken. De chauffeur weerhoudt hem daarvan, scheurt zelf het kaartje af en wil het aan de man geven. Die scheldt hem dan uit en gaat - zonder het kaartje mee te nemen - weer op zijn plek zitten.

DOODSBEDREIGING
De chauffeur wil dat de man uitstapt, maar hij blijft zitten. Na een tijdje loopt hij toch naar de chauffeur die hem alsnog het kaartje wil geven. Dan uit de agressieve passagier een doodsbedreiging. Hij stapt de bus uit, draait zich nog even om en spuugt naar de chauffeur.

MISHANDELING
Op 30 december herhaalt dit scenario zich. Dit keer irriteert hij een andere buschauffeur door gewoon te blijven bellen terwijl hij een kaartje koopt. Als de chauffeur er iets van zegt, loopt het uit de hand. De man slaat de chauffeur. Als de chauffeur hem de bus uitwerkt, verdraait hij zijn knie en spuugt de man hem flink in zijn gezicht.

Uitzending 15 februari & 28 maart 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -