RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Agenten bekogeld met vuurwerk in Kanaleneiland

1/2
UTRECHT - Tijdens de afgelopen jaarwisseling ging het op meerdere plekken in de stad mis. In de wijk Kanaleneiland kregen agenten te maken met een groep jongeren die hen bekogelden met vuurwerk.

Rond 19.30 uur op Oudejaarsavond komt de melding dat een groep jongeren een lantaarnpaal vernield hebben op de hoek van de Marco Pololaan en de Bartholomeo Diazlaan. Twee agenten gaan erheen. Als ze ter plaatse zijn, zien ze een verbogen lantaarnpaal die de weg blokkeert en een groep jongeren.

BEKOGELD
Nog voordat de agenten kunnen uitstappen, gooien de jongeren met vuurwerk en stenen naar de politiebus. Een stoeptegel veroorzaakt een groot gat in de voorruit.

MOBIELE EENHEID
Het is te gevaarlijk voor de agenten om uit te stappen en ze moeten er wel voor kiezen om door te rijden. De ME wordt opgeroepen en met hulp van de ME- ers kunnen er drie verdachten worden aangehouden; jongens van 14, 15 en 17 jaar.

GETUIGEN
De politie is druk met het onderzoek en heeft hulp van kijkers nodig. Was u getuige, weet u wie deze jongeren zijn of heeft u met uw telefoon foto's of video-opnames gemaakt? De politie hoort graag van u.

TIPS
U kunt uw tips doorgeven via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 22 februari 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -