RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Man flink gewond door klap met fles drank

1/3
AMERSFOORT - UPDATE 8 JUNI: De politie kreeg 37 tips binnen. Daardoor konden op 8 juni twee verdachten worden aangehouden. Het gaat om een jongen van 17 en een man van 18 uit de gemeente Amersfoort.

Een man uit Hoogland fietst na een bioscoopavondje in Amersfoort terug naar huis. Op de Lindelaan wordt hij ingehaald door twee jongens op een scooter. Eén van hen slaat keihard met een halfvolle fles Bacardi tegen zijn achterhoofd. Hij valt met zijn gezicht op straat en raakt flink gewond.

UITZENDING
Na uitzendingen van Bureau Hengeveld en Opsporing Verzocht heeft de politie zo'n 30 tips ontvangen. De politie zit de daders op de hielen, maar kan nog steeds tips gebruiken.

SCOOTER
Het gebeurt in de nacht van 25 op 26 januari rond 02.00 uur. Hij heeft oortjes in en luistert naar muziek. Als hij op de Lindelaan fietst, hoort hij boven het geluid van zijn muziek, een scooter aankomen. Als deze hem in volle vaart passeert, krijgt hij een harde klap tegen zijn achterhoofd. Hij verliest zijn evenwicht en valt. De scooter rijdt door.


BACARDI
Hij voelt glasscherven in zijn capuchon en ruikt een sterke rum-lucht. Dan beseft hij dat één van de jongens op de scooter hem met een fles Bacardi keihard tegen zijn hoofd geslagen heeft.

VERWONDINGEN
Door de snelheid die de scooter had, kwam de klap nóg harder aan. Het had veel ernstiger kunnen aflopen dan nu gebeurd is.

 De man raakte flink gewond op zijn achterhoofd en in zijn gezicht De man raakte flink gewond op zijn achterhoofd en in zijn gezicht | Foto: Politie Midden-Nederland

Terwijl hij gewond op de grond ligt, belt hij een vriend en 112. De vriend komt naar hem toe en dan komt er weer een scooter voorbij, vermoedelijk dezelfde. Het gaat om een donkerkleurige scooter met twee opzittenden vanuit de Acacialaan. Het geluid van de scooter lijkt erg op die van de scooter waar de jongens met de fles op reden. De scooter rijdt zonder vaart te minderen langs en rijden het Schothorsterpark in.


SPOREN
De politie onderzoekt de resten van de Bacardifles op DNA-sporen en vingerafdrukken. Als die sporen geen match hebben in de databank, dan wordt het DNA bewaard. Als de verdachten in de toekomst een keer in aanraking komen met de politie, dan kunnen ze alsnog aan deze zaak gekoppeld worden.

 De politie onderzoekt de resten van de fles op DNA-sporen en vingerafdrukken De politie onderzoekt de resten van de fles op DNA-sporen en vingerafdrukken | Foto: Politie Midden-Nederland

TIPS
Heeft u iemand horen praten over dit voorval? Of weet u gewoon wie de twee jongens op de scooter zijn? Alle informatie die kan helpen om de daders te vinden is welkom. Twijfel daarom niet om met uw tips en vermoedens te bellen naar de tiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem.

Uitzending 22 februari 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -