RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vrouw zwaargewond na aanrijding; bestuurder rijdt door

1/4
ZEIST - Een 36-jarige vrouw uit Utrecht is zwaargewond geraakt toen ze in Zeist werd aangereden door een bestelbusje. De bestuurder van het busje reed door en wordt gezocht.

DRIEBERGSEWEG
Het gebeurde maandag 13 januari rond 19:30 uur. De vrouw reed met haar scooter op het fietspad van de Driebergseweg van Driebergen naar Zeist. Bij het kruispunt ter hoogte van de Bunsinglaan staat haar verkeerslicht op groen. In tegengestelde richting staat op de weg een bestelbusje voor rood om rechtdoor te gaan. Als dat licht op groen springt, gaat het busje niet rechtdoor, maar rechtsaf. De bestelbus en scooter knallen hard op elkaar, maar het busje rijdt door de Bunsinglaan in.

VERWONDINGEN
De vrouw belandt hard op het wegdek. Een getuige schiet te hulp en belt 112. Politie en ambulance komen ter plaatse en de vrouw moet mee naar het ziekenhuis. Daar blijkt dat ze haar heup en pols gebroken heeft. Ook worden er gecompliceerde breuken in haar dijbeen geconstateerd. Ruim twee maanden na de aanrijding ligt ze nog steeds in het ziekenhuis. De verwachting is dat ze eind maart naar huis mag. Het is de verwachting dat ze zeker nog één tot anderhalf jaar moet revalideren.

SPOREN
Op de plaats van het ongeluk zijn sporen aangetroffen van de bestelbus. Onder andere een tankklep. Hierdoor weet de politie dat het om een metallic grijze Renault Traffic moet gaan.

 Soortgelijke tank-klep Soortgelijke tank-klep |

BEWAKINGSBEELD
Er is geen bewakingsbeeld van het ongeluk, wel van het busje vlak voor de aanrijding als het door Zeist rijdt. Op de bus is bestickering van autoverhuurbedrijf SIXT te zien. Dat is opvallend, want SIXT Nederland geeft aan geen Renault Traffics in de verhuur te hebben. De politie houdt er daarom rekening mee dat de auto valse stickers heeft of dat het een busje uit het buitenland is, waar ze ook gele kentekenplaten hanteren.

De Renault Traffic met bestickering van verhuurbedrijf SIXT


TIPS?
Weet u wie de bestuurder is of weet u waar de bus nu is? Bel uw informatie door via 0800-6070 of bel anoniem 0800-7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 14 maart 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -