RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wie kent deze vuurwerkvandaal?

1/2
UTRECHT - Rond oud en nieuw was het niet alleen onrustig in de Utrechtse wijk Zuilen, ook in Overvecht was het raak. Een aantal vuurwerkvandalen is al aangehouden. Van ťťn jongen die nog niet gepakt is geeft de politie nu een goede foto vrij.

TIGRISDREEF
Vooral rond flats aan de Tigrisdreef, Haifadreef en Ankaradreef werd zwaar vuurwerk afgestoken en werden politievoertuigen beschoten en bekogeld. Een agent van de AE (een aanhoudingseenheid van agenten in burger) raakte gewond door een lawinepijl. Hij heeft tot op de dag van vandaag last van oorsuizen.

GEBLURD
De politie heeft een foto vrijgegeven van een jongen die nog gezocht wordt. Vermoedelijk is hij minderjarig, daarom is zijn gezicht in eerdere uitzendingen onherkenbaar gemaakt. Omdat hij zich niet gemeld heeft en ook niet herkend is, wordt zijn gezicht nu herkenbaar getoond. De jongen vuurde meerdere pijlen af op de politie. In het grote vuurwerkonderzoek (waar ook de verdachten in Utrecht-Zuilen onder vallen) wordt hij verdachte J genoemd.

BEWIJSMATERIAAL
De politie hoopt dat er mensen zijn hem kennen en dat doorgeven. De politie vraagt ook mensen die meer weten over de ongeregeldheden en die dit hebben gefilmd met hun telefoon, deze beelden te overhandigen. Mogelijk zijn incidenten vastgelegd met bewakingscamera's, de politie vraagt het publiek om dit materiaal met hen te delen.

TIPS
Wie de jongen kent of andere tips heeft over de onrustige nacht in Utrecht-Overvecht tijdens oud en nieuw, wordt gevraagd zich te melden bij de politie. U kunt bellen met het tipnummer: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Fragment uitzending


Uitzending 14 & 7 maart & 29 februari 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -