Vijf straatroven in paar uur tijd in Amersfoort

© Google Maps
AMERSFOORT - Op de avond van 14 maart en de daaropvolgende nacht hebben in de omgeving van Park Schothorst in Amersfoort vijf berovingen of pogingen daartoe plaatsgevonden.

ENKEERDPAD

De eerste beroving was op zaterdagavond 14 maart even na 21.30uur. Een man fietst over het Enkeerdpad. Hij komt uit de richting van Hoogland en gaat richting de wijk Emiclaer. Plotseling ziet hij twee jongens vanuit de struiken zijn kant oprennen. Ze hebben hun gezicht bedekt, dus hij beseft meteen dat het verkeerde boel is. Hij weet de twee te ontwijken en fietst hard weg.
De 1e beroving was op het Enkeerdpad
De 1e beroving was op het Enkeerdpad

SIGNALEMENTEN

Verdachten 1 & 2 poging overval Enkeerdpad
-twee jongens
-16/17 jaar
-1.80m
-normaal postuur
-geheel donker gekleed

WINKELPAD

Tien minuten later, rond 21.45 uur, fietsen twee jongens van 16 over het Winkelpad in de richting van de Hamseweg. Voor hen zien zij tussen de skatebaan en de twee meertjes twee jongens over het fietspad lopen, in de richting van de Hamseweg. Die twee draaien zich ineens om en blokkeren het fietspad. Ze bedreigen de slachtoffers met steekwapens en eisen hun spullen. Onder meer een portemonnee en een telefoon worden buitgemaakt. Ze gaan er te voet vandoor, terug het park in.
De 2e beroving was aan het Winkelpad
De 2e beroving was aan het Winkelpad

SIGNALEMENTEN

Waarschijnlijk betreft het dezelfde daders als bij de beroving aan het Enkeerdpad.
Verdachten 1 & 2, overval Winkelpad
-blanke jongens
-18-22 jaar
-ongeveer 1.80m
-normaal tot sportief postuur
-donker gekleed met capuchons over hun hoofd
-afgedekte gezichten
Eén droeg een zonnebril, gelijkend op een zwarte Wayfarer zonnebril, hier zien we een soortgelijk model.
Op de Hoefsweg vonden 3 straatroven plaats
Op de Hoefsweg vonden 3 straatroven plaats

HOEFSEWEG

In de nacht die volgt vinden er nóg drie straatroven plaats bij het viaduct over de Rondweg Oost, op de Hoefseweg. Waarschijnlijk gaat het in die gevallen om twee ándere daders.
Om 01.00 uur fietsen twee meisjes over de Hoefseweg richting het centrum. Twee jongens staan op het fietspad met hun fietsen naast zich. Ze houden de meisjes tegen en eisen hun spullen. Maar die hebben niks van waarde bij zich en fietsen dan hevig geschrokken door. De straatrovers zijn twee jongens van rond de 18 jaar in donkere kleding, die daar dus kennelijk per fiets zijn gekomen.
Vrijwel meteen daarna is het op dezelfde plek weer raak. Twee jongens worden tegengehouden en met een steekwapen bedreigd. De daders gaan er op de fiets vandoor met onder meer een portemonnee. Ze rijden de brug af het fietspad van de Rondweg Oost op.
Daarna wordt geprobeerd een man te beroven op die plek. Ook hij wordt bedreigd met een steekwapen. Maar hij heeft niks bij zich en mag doorrijden.

SIGNALEMENTEN

Verdachte 3 - straatroven Hoefseweg
-blanke jongen
-ongeveer 18 jaar
-1.80m
-normaal postuur
-donkere kleding
-reflecterende zonnebril
Verdachte 4 - straatroven Hoefseweg
-blanke of licht getinte jongen
-ongeveer 18 jaar
-normaal postuur
-zwarte dikke jas met stiksels en daaronder een zwarte hoodie
- zwarte spijkerbroek
- zwarte schoenen
-Nederlands met een buitenlands accent
-reflecterende zonnebril

TIPS

Vijf straatroven op één avond en in de daaropvolgende nacht; op het Enkeerdpad, het Winkelpad en drie bij het viaduct op de Hoefseweg Was u getuige of heeft u andere informatie waarmee de politie de daders kan opsporen? Bel de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 28 maart 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.