RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gewapende overval op juwelier Heart and Arrow

1/4
AMERSFOORT - De eigenaresse van juwelier Heart and Arrow in Amersfoort is op donderdag 13 februari druk aan het telefoneren als er een gewapende man de winkel binnenkomt. Hij bedreigt haar met een vuurwapen en eist gouden ringen.

Toren
De trouwringenzaak is gevestigd in één van de torens van de monumentale Kamperbinnenpoort. Via een smalle trap komen klanten terecht in de kleine winkel. De eigenaresse is zo verwikkeld in haar telefoongesprek, dat ze niet op de bewakingsbeelden ziet dat een gemaskerde man de trap opkomt.

 Trouwringenzaak 'Heart and Arrow' is gevestigd in één van de toren van de Kamperbinnenpoort Trouwringenzaak 'Heart and Arrow' is gevestigd in één van de toren van de Kamperbinnenpoort | Foto: RTV Utrecht

Goud
Met twee passen staat hij bij haar en richt een vuurwapen op haar. Hij wil goud. Ze vertelt hem dat de ringen in vitrines dummies zijn, dus niet veel waarde hebben. Toch wil de overvaller de ringen hebben. Om te voorkomen dat hij de vitrines stuk slaat, opent ze zelf de vitrines. Hij laadt dan zeker tien tray's met ringen in een rode boodschappentas van Dirk van den Broek.

De overvaller bedreigt de eigenaresse met een vuurwapen


Vlucht
De eigenaresse ziet kans om naar buiten te vluchten en een buurman te waarschuwen. De overvaller schrikt daarvan en gaat ervandoor. Een getuige ziet dat hij vanuit de winkel linksaf de Weversingel oprent en verdwijnt in de Breedesteeg. Zijn wapen verliest hij onderweg en blijft op straat achter. Dat is meegenomen door de recherche en wordt onderzocht op sporen.

Signalement
- 20/30 jaar
- 1.70m
- normaal postuur
- donker regenpak, reflecterende baan op jas en bij enkels
- donker petje (onder de capuchon van de regenjas)
- zwarte handschoenen, Nike
- shopper Dirk van den Broek

De overvaller had zijn gezicht helemaal afgedekt, daardoor weten we niet wat zijn huidskleur is. Volgens het slachtoffer sprak hij met een buitenlands accent. Zelf vermoedt ze dat het een Marokkaans accent was.

Tips?
Het kan zijn dat de dader de sieraden - al zijn het dummies - heeft aangeboden bij opkopers. Als opkopers van sieraden zich hier iets van kunnen herinneren, hoort de politie dat graag.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 4 april & 29 augustus 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -