RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Overvallers zwaaien met mes in kapsalon

MAARSSEN - UPDATE 2 JUNI: naar aanleiding van de uitzending heeft de politie informatie gekregen waarmee de recherche twee verdachten heeft kunnen aanhouden. Het gaat om jongens van 16 en 17 jaar uit Utrecht. Voor de uitzending waren al twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval, een verdachte die de vluchtauto bestuurde (man, 20 jaar, Utrecht) en n van de daadwerkelijke overvallers (jongen, 17 jaar, Utrecht). Tegen het viertal is proces-verbaal opgemaakt en zij zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. De drie minderjarige verdachten mogen de rechtzaak in vrijheid afwachten. De meerderjarige verdachte zit nog vast.

Bij kapsalon Zaara in Maarssen worden alleen vrouwelijke klanten geknipt. Het is dan ook extra opvallend als er twee mannen de zaak binnenstormen. Ze blijken geen klanten maar overvallers. Ze bedreigen iedereen met een groot mes en een slagwapen. Ze eisen de inhoud van de kassa... en dat krijgen ze ook.


VLUCHTAUTO
Het gebeurt op zaterdag 7 maart rond 16.45 uur. De overvallers zijn met zijn drien. Twee mannen gaan de winkel binnen, een dader blijft bij de deur hangen en staat op de uitkijk. Als de buit binnen is, rennen ze naar buiten en stappen in een klaarstaande vluchtauto. De bestuurder van de auto is de vierde verdachte.


AANHOUDINGEN
Een getuige ziet de daders in de auto springen en noteert het kenteken. Daardoor kan de politie in Woerden diezelfde middag nog de bestuurder aanhouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Utrecht. Verder onderzoek leidt naar de aanhouding van een tweede verdachte. Op 24 maart houdt de politie een 17-jarige jongen uit Utrecht aan. Die geldt als verdachte 1.


BEWAKINGSBEELD
De daders zijn te zien op bewakingsbeelden van een camera aan de overkant van de kapsalon. De drie daders komen aanlopen, wachten heel even in een portiek en slaan dan toe. En van de twee nog gezochte daders is ook te zien op andere bewakingsbeelden. Vlak voor de overval wordt hij gefilmd in een shop van een Shell tankstation. En na de overval is hij te zien op beelden van winkelcentrum Overvecht in Utrecht.


SIGNALEMENTEN
Verdachte 2 is alleen te zien op de beelden van de overval. Hij is gehuld in een zwart regenpak.
Verdachte 3 is beter te zien. Hij heeft zwart, krullend haar, zwarte kleding en draagt donkere schoenen met witte zoolrand en een rode zool.


TIPS
Herkent u de twee nog gezochte daders of heeft u andere belangrijke informatie over deze zaak? Twijfel dan niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.


Uitzending 4 april 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -